Hazahozták Bécsújhelyről és már egy magyar kórház pszichiátriáján kezelik azt a triatlonost, aki múlt hét szerdán autóval indult futni, és napokig semmilyen életjelet nem adott magáról.

V. Bálint édesanyját hétfőn egy magyar orvos hívta fel, hogy fia az egyik bécsújhelyi kórházban fekszik. Három nappal az eltűnése után, szombaton epilepsziás rohammal került be.

„Nem mindenre emlékszik az elmúlt napokból. Azt mondta, hogy teljesen céltalanul indult el Bécs felé. Napközben futott, esténként pedig az autójában aludt"

– mondta a Velvetnek triatlonos édesanyja, Hegedűs Gabriella.

A fiú Eisenstadtban parkolta le Suzukiját, és innen ment minden nap sportolni. Szombaton egészen a 25 kilométerre lévő Bécsúhelyig jutott, ahol aztán összeesett és mentőt hívtak hozzá. Azt egyelőre még a szülők sem értik, hogy a kórház miért nem értesítette őket azonnal. A magyar orvos az interneten olvasta, hogy keresik a fiút.

A sportoló édesanyja a Velvetnek elmondta, hogy fia ezelőtt soha nem viselkedett zavartan. Igaz, nyáron zárkozóttabb lett, de ennek akkor nem tulajdonítottak nagyobb jelentőséget. A család most az orvosi vizsgálatok eredményeire vár, melyekből kiderülhet, hogy a sportolónak lehet-e bármilyen mentális problémája.