Kilenc éven keresztül, összesen 36 kisfiút kényszerített szexre a csepeli bentlakásos iskola testnevelő tanára

– értesült a Velvet.

B. Tamás először egy XI. kerületi gyermekotthonban, később pedig a csepeli Burattino Iskola és Gyermekotthon szertáraiban erőszakolta meg a tanulókat.

A molesztálások viszont csak 2014 februárjában derültek ki, amikor két diák feldobta a tanárt. Akkor a hírek még arról szóltak, hogy a férfi „csak″ négy fiúval fajtalankodott.

A vád szerint azonban már előző munkahelyén is folyamatosan molesztálta a gyerekeket, így összesen 36 gyereket rontott meg.

Az ügyészség most emelt vádat a volt tanár ellen.

A férfit nevelése,  felügyelete alatt álló, tizenkettedik életévét be nem töltött személy sérelmére folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntettével vádoljuk, és indítványoztuk a végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását

– mondta a Velvetnek Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

B. Tamás 2005 október és 2009 áprilisa között a Kossuth Lajos Gyermekotthon és Általános Iskolában gyermekfelügyelőként dolgozott. Amellett, hogy már itt is szexre kényszerítette a gyerekeket, időnként „bíróságot" tartott a tanulóknak. A vádirat szerint a diákok közül választott „vádlottat″ és legtöbbször ő maga  találta ki „vádat″ és a „büntetést″ is. Utóbbi legtöbbször az volt, hogy a gyerekeknek egymással kellett megverekedniük vagy a „vádlottat″ megverniük.

Az ügyészség emiatt egy másik tanárral együtt  kiskorú veszélyeztetésével, súlyos testi sértés kísérletével, könnyű testi sértés vétségével és könnyű testi sértés vétségének kísérletével vádolta B. Tamást.

A férfit 2009-ben vették fel a csepeli alapítványi iskolához, ahol a vezetésnek állítólag fogalma sem volt a tanár előéletéről. Sem a folyamatban lévő eljárásról, sem pedig B. Tamás  aberrált hajlamáról. A csepeli Burattino Hátrányos Helyzetűeket Segítő Iskolaalapítvány kuratórium elnöke szerint utóbbi nincs az ember arcára írva. Az eljárásról pedig nem tudhattak, mert az nem szerepelt a férfi erkölcsi bizonyítványában.

Az elkövető a joghézagot használta ki. Az erkölcsi bizonyítványát ugyan bemutatta, abban viszont semmilyen nyoma nem volt a folyamatban lévő ügyről, hiszen még nem született jogerős ítélet. A jogalkotók azóta ezen változtattak, pont az ilyen esetek elkerülése érdekében

– mondta korábban a Velvetnek Molnár László, az alapítvány kuratórium elnöke.

A férfi előzetes letartóztatásban van, és másik ügyét folyamatosan tárgyalják. Amennyiben a bíróság ebben az esetben is bűnösnek találja majd, akár 20 évet is kaphat.