Már a rendőrségi kihallgatására készül az előzetes letartóztatásban ülő Galambos Lajos, vagyis Lagzi Lajcsi, a zenész ugyanis részletes vallomást akar tenni. Amellett, hogy a szigorú szabályok a székesfehérvári büntetésvégrehajtási intézetben rá is ugyanúgy vonatkoznak, a zenész szerint nagyon kedvesek vele a börtönőrök. Lagzi Lajcsit hétfőn látogatta meg ügyvédje.

„Számára most a legküzdelmesebb feladat, hogy megbírkózzon a bezártsággal. Megítélése szerint nem érdemli meg ezt a helyzetet. A leginkább az viseli meg, hogy a felesége is ugyanebben a helyzetben van, holott Boglárka még azt sem tudta, hol van a villanyóra″

– mondta a Velvetnek Berényi András, Lagzi Lajcsi ügyvédje.

A zenész egyébként egy hete nem beszélhetett gyerekeivel, és amíg a kapcsolattartási procedúra le nem zajlik, ez így is marad. Ügyvédjétől megtudtuk, hogy a zenész egyik kapcsolattartójaként testvérét jelöli majd meg, akivel később telefonon is beszélhetnek.


 

szabadlábon az ellenőrök

Elfogadták a pénzt, mégis szabadlábon védekezhet az a két ellenőr, akiket a gyanú szerint Galambos Lajos és társai kentek meg. Az áramszolgáltató ellenőrei tavaly októberben jelentek meg annál a tatai apartmanháznál, amelyben a mulatós zenésznek is komoly érdekeltségei vannak. Galambosék tartva attól, hogy az ellenőrök észreveszik az áramlopó szobát, több százezer forinttal fizették le az ellenőröket, akik a pénzt el is tették. Cserében a zenész mocsai birtokán sem vették észre a lopást.

„Szabadlábon hagyásuk mellett őket is vesztegetéssel gyanúsítják. Az ő esetükben vélhetően nem volt indokolt, hogy az ügyészség az előzetes letartóztatásukat indítványozza″

– mondta Gyugyi Csilla, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője.

A Velvet elérte az ellenőrök ügyvédjét, ám kérdéseinkre egyelőre nem akart válaszolni.

Galambos Lajost és feleségét, valamint a zenész egyik cégének ügyvezető igazgatóját szeptember 24-én helyezte a bíróság előzetes letartóztatásba, miután kiderült, hogy évekig lophatták az áramot, a gázt és a vizet. A döntés ellen mindhárman fellebbeztek. Ezt a Budakörnyéki Törvényszék másodfokú tanácsülésén bírálják majd felül. Telefonon elértük a törvényszék büntető kollégiumának vezetőjét, aki azt mondta, az iratok még nem érkeztek meg hozzájuk.

100 millió forintot csalhattak

Az, hogy a zenész és társai pontosan mennyit csalhattak, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője szerint a nyomozás végén derülhet ki. A szolgáltatók még most is számolgatják, hogy a gyanúsítottak az elmúlt években mennyi pénzt nem fizethettek be a számukra. Az viszont már most biztos, hogy Lagzi Lajcsiék csak a gázszolgáltatónak 30 millió forintos nagyságrendű kárt okoztak, összességében azonban akár 100 millió forinttal is megrövidíthették a szolgáltatókat.

csak viccelt

Lagzi Lajcsi szerint egy ártatlan tréfa miatt került ebbe a lehetetlen helyzetbe. Előzetes letartóztatása után tartott rögtönzött sajtótájékoztatón ugyanis arról is beszélt, hogy lehallgatták a mobilját és egyszer azt mondták neki a telefonban, hogy

adjon öt kilót, ő meg rávágta, hogy „jó, adok″.

Ezt értette félre a rendőrség. Pedig szerinte a vesztegetéssel kapcsolatos nyomozati anyagban az E.ON dolgozói is úgy nyilatkoztak, hogy nem akarta lefizetni őket. A zenész szerint olyan valakinek lépett a tyúkszemére, aki megteheti, hogy ezt megbosszulja.