Még mindig dolgozik az a két ellenőr, akik az ügyészség szerint több százezer forintot fogadtak el Galambos Lajostól, ismertebb nevén Lagzi Lajcsitól. Az áramszolgálató embereinek cserében csak nem volt szabad észrevenniük, hogy a mulatós zenész tulajdonába tartozó tatai apartmanházában és mocsai birtokán lopták az áramot, és egyébként a gázt, valamint a vizet is.

A mulatósbálványt, feleségét és harmadik társukat szeptember 22-én vették őrizetbe, és a bíróság két nappal később előzetes letartóztatásba helyezte őket. Bár az áramszolgáltató ellenőreit is vesztegetéssel gyanúsítják, a két férfi szabadlábon védekezhet, sőt ugyanúgy dolgozhat.

„Amíg a belső vizsgálat és a nyomozás tart, illetve amíg nem bizonyosodik be a munkavállalói visszaélés – ebben az esetben a vesztegetés –, addig a cég nem bocsátja el munkavállalóit. Amennyiben viszont kiderül a visszaélés, cégünk is szigorú szankciókkal lép fel dolgozói ellen″

– mondta a Velvetnek Egyházi Nikoletta, az E.ON Zrt. szóvivője.

Az ügyet jól ismerő forrásunktól megtudtuk, hogy a belső vizsgálat alatt többek között azt is vizsgálják, hogy az ellenőrök más ellenőrzéskor szabályosan jártak-e el, vagy esetleg máskor is előfordult, hogy kenőpénzt fogadtak el.

Bár Lagzi Lajcsi előzetes letartóztatása után azt mondta, hogy a nyomozati anyagban az ellenőrök is úgy nyilatkoztak, hogy senkitől nem fogadtak el pénzt, az ügyészség szerint azonban tavaly októberben több százezer forintot tettek el. Kerestük a két ellenőr ügyvédjét, de nem akart nyilatkozni.

Lagzi Lajcsi az előzetes letartóztatása után tartott rögtönzött sajtótájékoztatón arról is beszélt, hogy megkapta a vesztegetéssel kapcsolatos nyomozati anyagot, amelyben az E.ON dolgozói is úgy nyilatkoztak, hogy nem akarta lefizetni őket. Az ezzel kapcsolatos vád szerinte egy ártatlan poénból adódik. Egyszer ugyanis azt mondták neki a telefonban, hogy adjon öt kilót, ő meg rávágta, hogy „jó, adok”. A Velvet megtudta, hogy a pénzt Lagzi Lajcsi barátja, és egyben az ügy harmadik gyanúsítottja kérte. A férfi abban a tatai apartmanházban volt közös képviselő, amelyikben a mulatós zenésznek jelentős érdekeltségei voltak.

„Védencem eddig minden kihallgatásán következetesen állította, hogy a félmillió forintot ő kérte Galambos Lajostól, de a pénzt soha nem adta át az ellenőröknek″

– mondta Szalay Zoltán, a férfi ügyvédje, aki szerint így a vesztegtés sem valósult meg.

 Galambos Lajos és társai az eddig kalkulált adatok szerint egyébként több tízmillió forintos kárt okoztak a szolgálatatóknak.