Legalábbis a nyomozás szerint senki nem hibázott, amikor tavaly nyáron a Paskál strandon meghalt egy 7 éves kislány. A rendőrség halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt ismeretlen tettes ellen indított eljárást. Velvet úgy értesült, hogy egy évvel a tragédia után, július 21-én

megszüntették a nyomozást.

A szülők minden bizonnyal nem akartak belenyugodni abba, hogy a tragédiának nincs felelőse és a nyomozás megszüntetése ellen panasszal éltek.

„Az ügyészség a panaszt elbírálta és annak helyt adott. Egyúttal a nyomozó hatóság nyomozást megszüntető határozatát hatályon kívül helyezte és elrendelte a nyomozás folytatását."

 – erősítette meg a Velvet értesülését Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Az első hírek arról szóltak, hogy a kisgyerek vízbe fulladt, de meg nem erősített információnk szerint a boncolás nem ezt támasztotta alá.

Az ügyészség szerint a rendőrségnek azért kell tovább nyomoznia, mert a család ügyvédje a nyomozás lezárása után olyan lényeges okiratot csatolt, ami – információnk szerint – bizonyíthatja, hogy a gyerek halála és a fulladás között van összefüggés.

A kislányt tavaly júliusban szülei fizették be a zuglói Babos Síklub egyhetes nyári táborába, aminek az első napján halt meg. A szervezők a gyerekeknek különféle programokkal készültek. A programterv szerint eredetileg a hét második felében mentek volna fürdeni, de az időjárás közbeszólt, és az első napra tették át a strandolást. A gyerekcsoporttal több felügyelő is volt, amikor a kislányt eszméletlenül húzták ki a fürdő nagymedencéjéből. A mentők másfél óráig, a szülők előtt próbálták újraéleszteni a gyereket. 

A klub jogi képviselője a Velvet munkatárástól értesült a nyomozás megszüntetéséről, és az ügyészség döntéséről is. Amíg a rendőrség nem zárja le a nyomozást, nem nyilatkoznak. Telefonon elértük a kislány szüleit is, de egyelőre ők sem akartak megszólalni.