Sok megbánás nem látszott az arcán, Sz. Pál egykedvűen követte a nyomozókat a tárgyalóterembe, ahol a bíró pénteken 30 napra elrendelte előzetes letartóztatását. A gyanú szerint a kalocsai férfi augusztusban késelte halálra gazdag szeretőjét, a nő Népszínház utcai lakásában. A holttestet aztán egy szőnyegbe csavarta és Kalocsán egy romos házban elásta.

TÚL SOK NYOMOT HAGYOTT

R. Emília augusztus közepén nem ment be dolgozni abba Népszínház utcai szállodába, amiben egyébként tulajdonosi része is volt. Férje – akivel akkor már különéltek – hiába hívta telefonon feleségét, nem tudta elérni, végül egy hét után jelentette be a rendőrségen az eltűnését. Augusztus 31-én aztán váratlan fordulat következett: az eltűnt nő lakásába egy rokon költözött be.

„Berendezkedett, készült az esti lefekvéshez, amikoris lehúzta az ágyról a plédet, a lepedőt és akkor látta, hogy a matracon elég nagy vérfolt volt"

– mondta a Kényfény című műsorában Gál Sándor, a BRFK Életvédelmi Alosztályvezetője.

A rokon azonnal hívta a rendőrséget. S bár Sz. Pál feltakarított maga után, nem volt elég alapos. A helyszínelők a lakásban több vérnyomot is találtak, ráadásul olyan sokat, hogy már akkor tudhatták, a nő valószínűleg nem él. Miután a nyomozók feltérképezték R. Emília kapcsolatrendszerét, hamar eljutottak Sz. Pálhoz, aki akkorra már felszívódott. Eljutottak a férfi kalocsai címéhez is, és családja Tavasz utcai házában a rendőrkutyák felfedezték az elásott holttestet.

Autót CSERÉLT

A gyilkosság után Sz. Pál szeretőjét a nő luxusterepjárójának csomagtartójába gyömöszölte és Kalocsa felé vette az irányt. Csakhogy a kocsi néhány kilométer után lerobbant. A férfi nem sokat hezitált és a szerviztől egy csereautót kért, és kapott is. Átpakolta a holttestet és nyugodtan folytatta útját. Miután elásta a holttestet, másnap visszacserélte az autókat és a nő luxusterepjárójával megint Kalocsára ment. A rendőrök végül itt találták meg R. Emília kocsiját. A férfi minden bizonnyal nem számolt azzal, hogy a terepjáróban gyárilag beépített GPS is volt.

 

NEM TETT VALLOMÁST

A férfit szerdán fogták el és vették őrizetbe, de úgy tudjuk, kihallgatásakor nem tett vallomást és nem ismerte be a gyilkosságot. Előzetes letartóztatása után ügyvédje, Fedor Tamás a Velvetnek azt mondta, hogy

„érdemben nem nyilatkoztak″

vagyis ma a bírónak sem beszélt arról, miért ölte meg a nőt. A férfit emberöléssel gyanúsítják.