A TV2 Tények szerint a rendőrök telefonon vették fel a kapcsolatot annak a kisfiúnak az anyjával, aki hétfőn egyedül mászkált Miskolc belvárosában, és senki nem tudta, hogy ki lehet ő. A vonal azonban néhány másodperc után megszakadt.

„Lakossági bejelentés alapján sikerült kideríteni a kisgyermek személyazonosságát és eljutni édesanyjához. Kollégáim a nőt tartózkodási helyén is keresték, de ott nem találták, majd telefonon érték el"
 

– erősítette meg a Velvetnek Janasóczki Attila, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Csakhogy a vonal valahogyan megszakadt, és a rendőrök hiába hívták vissza az anyát, többet nem tudták elérni. A Velvet információja szerint a kisfiú két és fél éves, magyar állampolgár és Miskolcon élt anyukájával. Jelenleg a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház Gyermek-Egészségügyi Központjában vigyáznak rá, ám hamarosan gyermekvédelmi intézetbe kerül, ahol elindíthatják a hivatalos procedúrát.

A vizsgálatok alapján a gyerek 97 centiméter magas és 12 kilogramm, normális testalkatú. Szőkésbarna a haja és barna a szeme. Oltások nyomát egyáltalán nem találtak rajta, a jobb karján viszont egy régi sebből származó heg látható. Jobb szemének sarkában és a jobb lapockáján apró anyajegy van.

A rendőrség az esettel kapcsolatban kiskorú veszélyeztetése miatt indított eljárást.