A családtagok, de még a mexikói magyar konzul sem tudja, ki és hogyan végezhetett a Mexikóvárosban megölt magyar nővel. 

Galajda Erzsébet még augusztus 28-án  tűnt el, egy helyi szórakozóhelyről. Egy ismeretlen férfival távozott és napokig semmilyen életjelet nem adott magáról. Holttestét egy pokrócba csavarva az út mellett találták meg augusztus 31-én, de a magyar rokonokat csak október közepén értesítették.

Néhány napja telefonon megint beszéltünk a konzullal, aki még mindig nem kapott a helyi rendőrségtől semmilyen hivatalos tájékoztatást. Három hónap telt el, de még a holttestet sem adták ki. A konzul szerint a kinti esetek 80 százaléka felderítetlen

– mondta a Velvetnek a nő egyik Magyarországon élő rokona.

Blikk korábban arról írt, hogy a nőt tömegsírba temették el, mert a mexikói hatóságok szerint Galajda Erzsébetet senki nem kereste. Pedig a család a kinti konzulátuson és még itthon is bejelentette a nő eltűnését. Az MTI hétvégén éppen arról számolt be, hogy több helyi rendőr ellen is nyomoznak, mert egy engedély nélküli tömegsírba temettek legalább 105 azonosítatlan holttestet, erőszakcselekmények áldozatait. A nő családja azonban nem tudja, hogy a történtek között van-e összefüggés.

Galajda Erzsébet egyébként 15 éve költözött Mexikóvárosba. Szerelmes lett és egy kislánya született, aki most 12 éves. Később ugyan szakított a párjával, de kint maradt, hiszen jóformán minden odakötötte. A lányát most volt párja neveli.