Az AFP úgy tudja, hogy azonosították a pénteki párizsi terrortámadások egyik elkövetőjét, egy francia férfit. A koncertterem egyik feltételezett támadóját ujjlenyomatok alapján sikerült azonosítani. Egyelőre annyit tudni róla, hogy a Párizstól 35 kilométerre lévő Courcouronnes-ban élt.

A Le Figaro szerint a férfi nem volt ismeretlen a francia titkos szolgálatok előtt. A Bataclan klubban négy támadó halt meg; hárman felrobbantották magukat, a negyedik lelőtték a rendőrök.

FRISS: A BBC hírszerzési forrásokra hivatkozva azt írja, a párizsi terortámadásokat az Iszlám Állam egy önálló irányítású, szír sejtjének tagjai hajtották végre. A Guardian pedig úgy tudja, hogy a nyolc elkövető közül hárman Brüsszelben éltek, ahol az egyik feltételezett támadó lakásán jelenleg belga rendőrök tartanak házkutatást.

Belgiumban több embert is letartóztattak.

FRISS:  A halottak száma hivatalosan 129-re nőtt – ezt egy sajtótájékoztatón jelentette be egy párizsi ügyész. A BBC arról is ír, hogy 352 sebesültet tartanak számon, közülük 99-en kritikus állapotban vannak.

Az ügyész azt is elmondta, hogy hét terrosita halt meg. A hírek nyolcról szóltak eddig.

FRISS: Hivatalosan is azonosították az egyik támadót. 1985. november 21-én született Essone-ban, 2004 és 2010 között nyolcszor is elítélték, de egyszer sem került börtönbe.

Mindeközben minket így védenek a terror ellen:
 

A Párizsban 2015. november 13-án történt terrortámadásra tekintettel – a szubjektív biztonságérzet erősítése érdekében – a belügyminiszter utasítására a rendőrség az ország egész területén megnöveli a "B" készenléti fokozat biztonsági intézkedéseit. Az országos rendőrfőkapitány azonnal intézkedett az operatív törzs felállításáról, amely megkezdte működését.
Az intézkedéssorozat alapján a rendőrség fokozott közterületi jelentétet biztosít a főbb vasúti és autóbusz pályaudvarokon, a nemzetközi személyszállító vonatokon, aluljárókban, nagyobb forgalmú nyilvános helyeken. Megerősíti a nemzetközi repülőterek utasforgalmi és üzemi területeink őrzését, továbbá visszatérően ellenőrzi a főbb közlekedési csomópontokat és a jelentősebb forgalmat lebonyolító szállodákat. A rendőrség intézkedett a határátkelőhelyek személy- és járműellenőrzésének fokozására – írja a police.hu.