Eltűnt, érted, eltűnt?!

– ezt hajtogatta sírva és teljesen kikészülve szomszédasszonyának annak a férfinak a felesége, aki a gyanú szerint hétfő délután egy kalapáccsal ölt meg egy 47 éves nőt Zsámbékon. Az összetört nő közben azt bizonygatta ismerősének, hogy „dehát senki nem így ismerte a férjét″. Néhány órával később a férfi holttestét a budai hegyekben találták meg.

V. Lajos évek óta az Erdélyből áttelepült L. családnál dolgozott kőművesként. Veszekedést, sikoltozást még a közvetlen szomszédok sem hallottak tegnap délután, pedig a férfi állítólag vita közben esett a háromgyerekes nőnek.

Katalin rokona, Balázs találta meg a holttestet és kérte, hogy menjek segíteni, mert baj van. Hanyatt feküdt a kertben, véres volt a szája, a füle és mellette ott hevert a kalapács is

 mondta a Velvetnek Jánossy József, a család közvetlen szomszédja.

A vita után a pilisszentiváni férfi autóval menekült, és családja sem tudott róla semmit. Kedden ugyan ellepték a rendőrök a Pest megyei települést és helikopterrel is keresték V. Lajost, de már túl későn találták meg.

Három egyenruhás rendőr jött be hozzám ma délután, és a férfi fényképét mutatták, de nem ismertem fel. Többen az utcából a rendőrség helikopterét is látták Pilisszentiván felett többször körözni ma

 mondta egy pilisszentiváni trafikos.

A kétgyerekes férfi holtteste végül Tök közelében került elő, ahol állítólag felakasztotta magát. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n azt közölte, hogy a rendőrök holtan találták meg V. Lajost és halálának körülményeit közigazgatási hatósági eljárásban vizsgálják.