Napok óta megy a találgatás, hogy Galambos Lajos otthon vagy a cellájában karácsonyozik-e idén? Tegnap a Bors szellőztette meg, hogy Lagzi Lajcsi szinte biztos, hogy szabadul, ma már a Blikkben is ennek örültek.

A mulatós zenész ügyvédje szerint ugyanis a titkos információgyűjtés bírói engedélyhez kötött, aminek tartalmaznia kell, hogy milyen bűncselekmény miatt rendelik el. Lagzi Lajcsinál bűnszervezetben való részvétel, zsarolás és orgazdaság bűntettének gyanúja miatt rendelték el. Nem pedig lopás és vesztegetés miatt. 

Tudják, a zenészt, feleségét és a tatai apartmanházának gondnokát azért helyezték előzetes letartóztatásba szeptemberben, mert a gyanú szerint évekig lopták a gázt, az áramot és a vizet. A rendőrség erre meg úgy jött rá, hogy a zenész telefonját lehallgatták.

Csak felhívtuk az ügyészséget és megkérdeztük, mit szólnak ahhoz, hogy Galambos Lajost – ügyvédei szerint legalábbis – teljesen más miatt hallgatták le, és tulajdonképpen szabadulhatna is. Nem nagyon foglalkoznak ezekkel a hírekkel.

„Nem reagálunk ezekre, a védelem által kiszivárogtatott információkra. Minden a maga idejében és szintjén ki fog derülni″

– mondta a Velvetnek a Pest Megyei Főügyészség szóvivője.

Időközben a bíróság a zenész feleségét szabadlábra helyezte, Lagzi Lajcsi és a gondnoka előzetes letartóztatását viszont októberben három hónappal meghosszabbította. A döntés ellen fellebbeztek. Kerestük a Budapest Környéki Törvényszéket, hogy van-e újabb döntés, válaszukat várjuk.