Kora hajnalban történt rendőrségi razzia során a pénteki terrortámadás elkövetőit próbálták elfogni Saint Denis városrészében. Az akció során két terrorista életét vesztette, azt viszont egyelőre nem lehet tudni, hogy a rajtaütés fő célpontja, Abdelhamid Abaaoud a helyszínen tartózkodott-e – írja a BBC. A párizsi lakásban volt Abaaoud unokatestvére, a nő testére erősített robbanószerkezettel végzett magával. 

A rendőrségi akció kora hajnalban, helyi idő szerint 4 óra 20 perckor kezdődött. A terroristák elbarikádozták magukat a lakásban, ott, ahol nem sokkal később Abdelhamid Abaaoud rokona felrobbantotta magát. A másik gyanúsítottal a rendőrség végzett. A rajtaütés során hét személyt őrizetbe vettek, a személyazonosságuk egyelőre nem ismert. 

 Mint korábbi cikkünkben írtuk, a szerda reggeli lövöldözésben meghalt egy Diesel nevű rendőrkutya. A 7 éves kutyát Twitteren gyászolják. #JeSuisChien

Update: A BBC egyik munkatársa tweetelt a rajtaütés környékéről, amint a helyszínelők egy hullazsákkal távoznak a lezárt területről. 

Közben egy francia újság arról írt, hogy a Saint Denis-ben elfogott csoport a Charles De Gaulle reptért ellen tervezhetett merényletet. Átvizsgálják a Fedex teherszállítmányait. 

Update 2: Valószínűleg egy harmadik holttest is lehet a Saint Denis-i romok alatt – tweetelte a BBC egyik riportere. 

Azt továbbra sem lehet tudni, hogy Abdelhamid Abaaoud is meghalt-e tűzharc közben, vagy Saint Denis-ben volt-e egyáltalán a rendőrségi akció idején.