Az The Eagles of Death Metal frontembere a Vice magazinnak adott interjújában  beszélt először a párizsi terrortámadások során a bataclani koncertteremben történt, 89 emberéletet követelő mészárlás borzalmairól. Elmondása szerint több rajongó az ő öltözőjébe menekült, de a merénylők rájuk találtak, és mindenkit megöltek. Csupán egy „kölyök” maradt életben, aki bebújt a bőrdzsekije alá.

Jesse Hughes azonnal leszaladt a színpadról, amikor a három terrorista tüzet nyitott a tömegre. Az énekes remegő hanggal mesélte el, hogy egy csomó rajongójuknak azért kellett meghalnia, mert nem voltak hajlandók hátrahagyni a barátaikat. Többen a saját testükkel próbáltak megvédeni másokat.

"Az emberek borzasztóan megrémültek, többen halottnak tetették magukat"

– idézte fel a frontember.

Egy brit pár később arról számolt be, hogy amikor összetalálkoztak vele, Jesse Hughes rájuk kiáltott, hogy fussanak az életükért. Ők éppen Brian Sanders nevű barátjukat keresték. A férfit alaposan összetaposták, ezért visszamentek érte az ajtóhoz. Ekkor már egyre közelebbről halották a lövéseket, de még időben sikerült kimenekülniük az utcára.