Összesen huszonöt késszúrást számoltak össze a boncoláskor az orvosok annak a 18 éves lánynak a testén, akit április 11-én volt barátja ölt meg a zalaegerszegi Parkerdőben.

A Zalaegerszegi Törvényszék közleményéből az is kiderül, hogy B. Barnabás először fojtogatta, aztán ököllel ütötte volt barátnője fejét, és amikor a lány összecsuklott, késsel szurkálta össze a nyakát és tarkóját. A gyilkosság után a főiskolás fiú kocsival menekült Budapest felé, de útközben a 76-os úton az árokba csapódott.

A nyomozás alatt az is kiderült, hogy B. Júliával alig tíz perccel a gyilkosság előtt még beszélt édesanyja. Az anya ment volna a lányáért a találkozóra, de mire odaért, mobilja már nem csengett ki. Mivel B. Barnabás egyik barátjának telefonon vallotta be, hogy bántotta volt barátnőjét, a nyomozók hamar eljutottak a 21 éves férfihez.

B. Barnabás igazságügyi elmeorvosi szakvéleményéből már korábban kiderült, hogy a fiú a gyilkosság alatt tudta, hogy mit tesz, és a következményekkel is tisztában volt. 

„Védencem teljes körű beismerő vallomást tett. A bűncselekményt beszűkült tudatállapotban követte el. Az elmeorvosi szakvélemény szerint ez azonban a beszámítási képességét nem érintette″

– mondta korábban a Velvetnek Slezák József, a főiskolás fiú ügyvédje, aki hozzátette: a fiú féltékenységből miatt ölt.

B. Barnabást az ügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolja. A fiatalember tárgyalása november 30-án, hétfőn kezdődik.