Ha csak az ügyészségen múlna legfeljebb idős asszonyként szabadulhatna az a 42 éves nő, aki áprilisban késelte halálra 8 éves kislányát. A begyógyszerezett anyát és gyereke holttestét két járőr találta meg egy tatai panzióban, miután Laura édesapja a rendőrségtől kért segítséget.

Bár a bíróság a kislányt korábban az alkohol problémákkal küzdőanyánál helyezte el, a gyereket valójában az apa nevelte. A férfi korábban a Velvetnek elmondta, hogy a tragédia napjáig Laura anyja 3 év alatt csak háromszor látta a gyermeket. Néha kereste telefonon vagy skype-on, de személyesen csak háromszor találkoztak. Húsvét előtt a nő azzal hívta fel a férfit, hogy megváltozott, már nem iszik, van munkája és nagyon szeretné Laurával tölteni az ünnepet. A férfi belement, de amikor nem érte el volt párját, maga indult el Tatára, hogy megkeresse a gyereket. Mivel nem sikerült, szólt a rendőrségnek.

Az ügyészség közleménye szerint a nő akkor határozta el, hogy megöli Laurát, amikor  a kislány „anyunak″ szólítja édesapja feleségét és, hogy a megbeszéltnél hamarabb akarnak Németországba költözni.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolja a nőt, és életfogytig tartó szabadságvesztést indítványozott.