Az emberek néha túl messzire mennek egy jól sikerült profilkép reményében. Nekik köszönhetjük, hogy a szelfibaleset fogalma mára teljesen beépült a köztudatba. Idén különösen sok hajmeresztő eset volt, és elég rosszul végződtek. Oroszországban odáig fajult a helyzet, hogy a belügyminisztérium egy kampányt is indított, hogy felhívja az figyelmet a szelfizés veszélyeire.

Januárban egy 21 éves dél-afrikai nő vesztette életét a Johannesburg Northcliff hegyen. A randipartnere éppen egy állványt akart rögzíteni a tervezett szelfijükhöz, miközben egyszer csak lezuhant a szikláról. Két fiatalember az Urál hegységben lelte halálát. A hibát ott követték el, hogy egy kibiztosított kézigránáttal akartak fotózkodni. Három indiai diák egy úgynevezett daredevil szelfi miatt halt meg. A tervük az volt, hogy egy robogó vonattal a háttérben örökítik meg magukat, majd az utolsó pillanatban félreugranak előle. A megvalósítás azonban nem ment olyan gyorsan, ahogy gondolták.

Márciusban hét indiai diák fulladt bele a Mangrul tóba. Egy csónakban fotózkodtak, de addig mozgolódtak, amíg az végül felborult.

Májusban egy 18 éves román tini bizonyította be, hogy nem véletlenül vannak figyelmeztetések a magasfeszültségű vezetékek környezetében. A fiatal egy vonat tetejéről akart lőni magáról egy szelfit, de a lába hozzáért egy kábelhez, ami 27 ezer voltos áramütést okozott. Egy 17 éves barátja is vele volt, őt kórházba szállították. Nagyjából ez történt egy orosz társával is, aki egy vasúti hídon ért hozzá egy vezetékhez. Egy szintén orosz, 21 éves nő egy biztonsági őr pisztolyát kérte kölcsön, majd a szelfizés során véletlenül meghúzta a ravaszt és fejbe lőtte magát (de a csodával határos módon életben maradt). Nem sokkal később Indonéziában egy férfi a Mount Merapi vulkán kráterébe zuhant bele, Bali szigetén pedig egy szingapúri turista esett a mélybe a szikláról. Mindketten meghaltak.

Júliusban egy 21 éves egyetemista lány lelte halálát egy hídon Moszkva közelében. Szelfizés közben dőlt neki egy kerítésnek, ami viszont nem bírta el a súlyát. San Diegóban egy férfi öt napot töltött a kórházban, mert valamiért jó ötletnek gondolta, hogy egy csörgőkígyóval fotózkodjon. A hüllő azonban meglepő módon nem volt valami együttműködő, és az első adandó alkalommal megmarta.

Augusztusban a spanyolországi Villasecában egy férfinak ugyancsak egy állat lett a veszte. Az illető a bikafuttatás kellős közepén állt neki szelfizni, ami az életébe került.

Szeptemberben egy 19 éves houstoni férfi lőtte meg magát, amikor egy fegyverrel pózolt. A találat a torkát érte, és végzetes volt. Az indai Taj Mahalnál egy buzgón szelfiző japán turista halt meg, mert legurult a lépcsőn. Oroszországban egy 17 éves diák egy kilenc emeletes épületről lógva próbálta megörökíteni magát, azonban a halálba zuhant. Egy indai egyetemista meg a Kolli hegyen szelfizett a barátaival, de a szikla, amin állt, megrepedt és vele együtt leszakadt. A halálát súlyos fejsérülések okozták.

Októberben egy 14 éves barcelonai fiú halt meg áramütés következtében, amikor egy metrókocsi tetején fotózkodott, majd két indai egyetemista a Narmada csatornába fulladt bele, mert a szelfizés folyamán lecsúsztak a töltésen.

Decemberben pedig egy 22 éves pakisztáni diák halt meg, miközben egy mozgó vonat előtt akarta lefotózni magát a sínen.