18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

05-zalaegerszegigyilkossag-20151130-IMG 2718

Sokkal rosszabbul járhat a zalaegerszegi lány gyilkosa

2016.01.11. 17:31

Első fokon akár már a héten elítélhették volna azt a 22 éves fiút, aki tavaly áprilisban, a zalaegreszegi Parkerdőben ölte meg volt barátnőjét, ám az ügyészség az utolsó pillanatban módosította a vádat – értesült a Velvet.

A fiatalok 2015. januárjában szakítottak és B. Júlia április 11-én utoljára szeretett volna találkozni a fiúval. Teljesen le akarta zárni a kapcsolatukat, úgy, hogy ezt B. Barnabás is megértse, de a fiúban ekkor eltört valami.

Először ököllel ütötte a lányt, aztán huszonötször a tarkójába és a nyakába vágta a kést, végül elmenekült.

A vádhatóság szerint a fiú különös kegyetlenséggel ölt, az viszont sokáig kérdéses volt, előre kitervelte-e a gyilkosságot. A korábbi tárgyalásokon felolvasott vallomásai szerint csak azért tartott magánál kést, mert a fővárosban többször is meg akarták támadni. Az ügyészség szerint azonban készült a gyilkosságra.

A bizonyítás eredményéhez képest az ügyészség kiegészítette a tényállást. Eszerint a férfit előre kitervelten és különös kegyetélenséggel elkövetett emberöléssel vádoljuk

– mondta a Velvetnek Priger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség szóvivője.

Vagyis, ha a bíróság szerint az emberölés másik minősítő körülménye is megáll, az jó pár évvel meghosszabbíthatja majd a fiú büntetését. A módosított vád miatt a hétre kitűzött tárgyalások elmaradnak.