Mint arról beszámoltunk, a 38 éves Martin Tennenborg a saját kezével épített bunkert kristianstadi házában, hogy ott szexrabszolgákat tartson. A svéd orvos nem állt meg a tervezgetésnél, elkábított, megerőszakolt, majd hat napon át tartott fogva egy stockholmi nőt. A Daily Mail szerint a rendőrség a számítógépén találta meg a szexszerződést, ami áldozata kötelezettségeit rögzítette. Például azt, hogy szex közben csókolóznia kell, vagy azt, hogy mindig borotválja le a testszőrzetét.

A szerződés alapvetően egy 10 éves időszakra vonatkozott, és különféle elvárásokat fogalmazott meg az elrabolt nővel szemben. Az első pont rögtön az volt, hogy barátnőszerű élményt kell nyújtania. A fentiek mellett ebbe még olyasmik tartoztak bele, hogy legyen lebarnulva, kerüljön piercing a köldökébe, és egyezzen bele, hogy az orvos bármikor fotózhassa, filmezhesse, illetve megbüntethesse őt. 

A rabszolga befolyásolhatta a büntetését

Martin Tennenborg elképzelése alapján a szexrabszolga cselekedeteivel befolyásolhatta volna büntetése idejét. Ha például belemegy néhány bizarr szexjátékba, vagy rendszeresen időt szán a testmozgásra, egy éves diszkontot érdemelhetett ki.

Az ellenkező végletet a maszturbáció és a szökési kísérlet jelentette. Az előbbiért két éves extra fogság, míg az utóbbiért további öt év járt. Az orvos egy külön bekezdést szentelt a transzneműeknek, több "vendég" esetén pedig kollektív büntetéssel akarta megtorolni a szex elutasítását. 

összesen 10 nőt szemelt ki

A rendőrök a szerződésen kívül más nyomasztó dolgokat is találtak a férfi számítógépén. Az internetes előzmények tele voltak erőszakos pornófilmekkel, néhány dokumentum meg arra utalt, hogy legalább 10 nőt figyelt meg az emberrablás előtt.

Olyan volt, mint egy katonai hadművelet, minden lehetséges problémára fel kell készülnöd, mielőtt cselekszel

– fejtette ki elfogása után Martin Tennenborg, aki egyúttal az elrabolt nőről is beszélt. Szerinte áldozata minden szempontból illett hozzá, és a házában lévő bunkerben a lehető legmegfelelőbb helyen volt.

Hosszú évek óta terveztem ezt. A bunkert négy éve kezdtem építeni. Az eredeti terv az volt, hogy (a nő) évekig ott lesz. Ha megvizsgáljuk a tényeket, és figyelmen kívül hagyjuk, hogy elraboltam és elkábítottam, azt mondhatjuk, hogy jól bántam vele, legalábbis a véleményem szerint

A bunkerben nem volt szex

A nő folyamatos rettegésben élt a bunkerben. Amikor elrablója megjelent, sosem tudta, hogy mire számíthat: megerőszakolja, megkínozza, netán egyszerűen megöli.

Egy ponton azt mondta nekem, hogy ha szökni próbálok, az ágyhoz fog láncolni, és semmit nem kapok enni, csak száraz kenyeret.

Félelmei ellenére a hat nap alatt az orvos nem kényszerítette szexre, bár ez idővel biztosan bekövetkezett volna, hiszen mintát vett a véréből és hüvelyváladékából, hogy megbizonyosodjon róla, nincsenek-e nemi betegségei.

Közölte, hogy védekezés nélkül akar szexelni velem. Kaptam tőle néhány pirulát, amik fogamzásgátló tabletták voltak. Azt mondta, nem akarja, hogy teherbe essek

Trenneborg arról is beszélt neki, hogy valaki más, talán egy híresség elhurcolását tervezi, de azt sem tartotta kizártnak, hogy a nő anyját fogja elrabolni.

Saját magát buktatta le

Az orvos szeptemberben 12-én egy randi ürügyén jutott be a nő stockholmi lakásába, majd nyugtatót tett a romantikázáshoz előkészített, csokoládéba mártott eperbe. Amint a szer kiütötte áldozatát, megerőszakolta, majd maszkot húzott és autójával vitte el a 560 kilométerre lévő vidéki házába. Néhány nap múlva aztán visszament a nő otthonába, hogy összeszedjen neki pár ruhát. Ekkor szembesült vele, hogy a rendőrök már eltűntként keresik és átkutatták a lakását. A lebukást sajátos módon próbálta elkerülni: vele együtt állított be a rendőrségre. Fenyegetése hatására a nő előadta, hogy kutya baja és egyáltalán nincs eltűnve, de a rendőrök gyanút fogtak, így végül fény derült az igazságra.