Újabb részletek derültek ki a soroksári zaklatás ügyében, miszerint a korábban nyilatkozó tanárnőt nem a kollégáját ért vádak miatt rúgták ki. A Tények riportjában megszólalt az iskola igazgatója, elmondta, hogy nem a legutóbbi tette miatt küldték el a nőt. 

A belső vizsgálat megállapította, hogy a gyanúsítgatások, vádaskodások a földrajztanár ellen alaptalanok. A elbocsátás nem függ össze a belső vizsgálattal. Az elbocsátott tanárnőnek már korábban is voltak fegyelmi problémái. Az utolsó csepp a pohárban a szalagavató bál volt, ahol italozott, a diákokkal folytatta az italozást a bál után, és igen félreérthető helyzetben készültek róla fotók. 

–mondta az igazgató. 

A nő, aki korábban azzal vádolta egyik kollégáját, hogy zaklatja az iskola diákjait, ismét megszólalt az ügyben. Azt nem tagadta, hogy ivott a szalagavatón, de állítása szerint korántsem volt részeg. Mikor megmutatták neki az estéről készült képet, amin megpuszilta, simogatta egyik tanítványát el, elismerte az esetet, és vállalja a felelősséget. Majd hozzátette, hogy a korábban megvádolt tanár őt is zaklatta. 

Határozottan emlékszem, a tavalyi Sipítói rendezvényre, amikor is az igazgató úr fia, engem egy alsó madárfogásban megemelt, és az egyik padon fekvő kollégám testére helyezett és nemi aktust próbált imitálni, amely után én felháborodva, és sírva rohantam el.

– nyilatkozta a nő a Tényeknek. A mondataiból az is kiderül, hogy a szóban forgó tanár az igazgató fia.