Egyre biztosabb, hogy nem lánya szurkálta halálra azt a zagyvarékasi asszonyt, akinek a holttestét január 26-án találták meg otthonában a rokonok. A rendőrség a nő 14 éves lányát és annak 16 éves barátját gyanúsítja a gyilkossággal.

A lányt február 10-én helyszíni kihallgatásra vitték, azaz a családi házukban kellett újra felidéznie a történteket. A Velvet információja szerint a 14 éves gyerek – bár már több vallomást is tett – továbbra is csak azt ismeri be, hogy a gyilkosság alatt otthon volt.

Az ügyészség szerint az asszonyt összesen 96 késszúrással ölték meg, de az újabb kihallgatás után egyre nyilvánvalóbb, hogy nem a gyereke szúrt.

„A helyszíni kihallgatáson egyértelműen kiderült, hogy védencem fizikai és pszichikai adottságainál fogva sem lehetett képes arra, hogy ilyen sérüléseket okozzon. A későbbiekben szakértői feladat lesz ezt még jobban tisztázni″

– mondta a Velvetnek Őrlős Gábor, a lány ügyvédje.

A gyerekek előzetes letartóztatása után a 16 éves fiú édesanyja viszont éppen az ellenkezőjét állította. Mint mondta, fia arról beszélt, hogy barátnője ölte meg a nőt és ő csak végignézte a gyilkosságot. A kést is csak azért vitte haza, hogy megvédje barátnőjét.

Őrlős Gábor erre úgy reagált, hogy több olyan adat is van, ami ezeken az állításoknak ellentmond, de ezt a nyomozás miatt egyelőre nem akarta részletezni. Arra sem válaszolt, hogy a gyerekek azért ölték-e meg a lány anyját, mert az asszony ellenezte  a kapcsolatukat. Azt viszont elmondta, hogy a gyilkosság óta papok és lelkészek keresték meg, mert lelkileg szeretnék segíteni a 14 éves lányt.

Kerestük a fiú ügyvédjét, de Mezei János nem akart nyilatkozni. A Jász-Nagykun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya pedig továbbra is csak annyit közölt, hogy a gyerekeket emberöléssel gyanúsítják.

A két fiatalt január 29-én helyezte a bíróság előzetes letartóztatásba, amit nevelőintézetben kell letölteniük.