A francia hatóság épp egy terrorellenes akciót hajtott végre, amikor a házkutatás során felfegyverzett férfiakkal találták szembe magukat, akik tüzet nyitottak a rendőrökre. Az egyik elkövetőt még akkor a helyszínen agyonlőtték, de ketten a háztetőn át sikeresen elmenekültek.

A rendőrök nagy erőkkel keresték a szökött fegyvereseket, akiket szerda reggel 6 órakor meg is találtak ugyanabban a kerületben, ahol maga a lövöldözés is történt.

A kerület polgármestere, Marc-Jean Ghyssels szerint a terület teljesen felszabadult, biztonságos, a műveleteket a hatóságok befejezték.

Jan Jambon belügyminiszter elmondta, hogy a rendőrség  nem becsülte alá a művelet veszélyességét, amikor golyóálló mellény viselése nélkül érkeztek a házkutatásra. Ha a műveletet veszélyesnek minősítik, akkor azt a különleges egységek végzik. A rutinellenőrzésnek induló akció során a rendvédelem emberei nem számítottak arra, hogy zárt ajtó mögül, terroristák gépkarabéllyal nyitnak tüzet.

Hivatalos közlemény még nem jött ki, de az biztos, hogy a tavaly novemberi párizsi merényletek kapcsán tartottak házkutatást. Az, hogy kit is kerestek pontosan, azt nem tudni. Az elfogott lövöldözők kilétét sem fedték fel, de a    La Derniére Heure napilap szerdai értesülései szerint egy testvérpárról lehet szó, a már korábban is körözött Khalid és Ibrahim El Bakraouiról.

Via: MTI