Sajnos mindig akadnak olyanok, akik nem tanulnak mások hülyeségéből, és hajlandók kockára tenni az életüket egy jól sikerült szelfi reményében. Közéjük tartozik az a 19 éves lány is, aki a kínai Foshanban akarta lefotózni magát egy robogó vonattal a háttérben. A Daily Mail szerint a hibát ott követte el, hogy túl közel ment a sínekhez. Könnyelműsége végzetes következményekkel járt.

A tragédia napján a lány Liantang rózsakertjeit látogatta meg diáktársaival. Bár látnia kellett, hogy a vonat nagy sebességgel közeledik, mégis karnyújtásnyira ment a sínekhez, hogy belekomponálja szelfijébe. Céljától az sem tántorította el, hogy a szerelvény vezetője többször rádudált, és a többi ember is eredménytelenül próbálta megértetni vele, hogy baromi veszélyes, amit csinál.

Beszámolók szerint a lányt a vonat menetszele sodorta el, amitől beesett a kerekek alá. Olyan súlyos fejsérüléseket szenvedett, hogy a kiérkező mentők már nem tudtak rajta segíteni. A helyszínen életét vesztette. A megrázó esetről a jelenlévő turisták készítettek néhány fotót. A baleset körülményeit a helyi rendőrség vizsgálja.