A szakértők sem tudták pontosan megállapítani, mi okozta annak a 7 éves kislánynak a halálát, aki 2014. július 21-én a Paskál strandon halt meg. A gyereket a szülei fizették be a zuglói Babos Síklub egyhetes nyári táborába, aminek az első napján mentek strandolni. S bár az első hírek arról szóltak, hogy a kislány vízbe fulladt, az orvosszakértői vélemény szerint

kétséget kizáróan nem lehetett bizonyítani, hogy a halálát vízbe fulladás okozta, így a személyi felelősséget sem tudták megállapítani.

Már csak azért sem, mert – információnk szerint – az egyik szakvélemény azt sem zárta ki, hogy a kislány szívmegállás miatt halt meg. Szeles Géza, az ügytől független igazságügyi orvosszakértő szerint az úgynevezett vízbe fulladásos esetek nagyon nehéz szakértői problémát jelentenek.

Ezeknek ugyanis nincsenek definitív bonctani jelei. Korántsem olyan esetek, mint amikor egy 10 késszúrással megszúrt illetőt kell vizsgálni. Márpedig büntetőügyeknél nyílegyenesen kell az ok-okozati összefüggéseket bizonyítani.
 

A rendőrség halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt ismeretlen tettes ellen indított eljárást, de 2015. július 21-én megszüntette a nyomozást. A család viszont panasszal élt, amit az ügyészség elfogadott, így tovább kellett nyomozni. A szülők akkor még egy magánszakvélemény is becsatoltak, de ennek az eredményét a korábbi szakvélemények cáfolták.

A nyomozást néhány hete újra megszüntették, amiért a szülők megint panaszt emeltek, de ezúttal már az ügyészség sem engedett.

Elutasítottuk a nyomozást megszüntető határozat elleni panaszt. Az ügyészség egyszer már a szakértői vélemény kiegészítése céljából tovább nyomoztatott ügyben, az újbóli megszüntető határozatot alaposnak tartotta. Ez a döntés jogerős.

– mondta Gasz Péter a Fővárosi Főügyészség helyettes-szóvivője.

A történtek után a klub egyik oktatóját gyanúsítottként hallgatták ki. Ő volt az, aki a medence szélénél állt és figyelte a vízben játszó gyerekeket. Később egyébként ő is vette észre a lány árnyékát is a medencében és azonnal vízbe ugrott, hogy segítsen. A gyereket az oktató után a mentők még másfél óráig próbálták újraéleszteni.