A Fővárosi Törvényszék szerdán súlyos testi sértés és kifosztás bűntettében találta bűnösnek azt a kórházigazgatót, akit azzal vádoltak, hogy 2013. március 12-én megtámadta volt szeretőjét, és lúggal locsolta le a nemi szervét. B. Krisztiánt első fokon négy év letöltendő szabadságvesztésre ítélték, és öt évre orvosi hivatásától is eltiltották. Az ítélethirdetés alatt Renner Erika elsírta magát.

Cikkünket folyamatosan frissítjük!

Update: A vádlottnak a börtönben kell letöltenie a négy évet, amibe az előzetes letartóztatásban töltött négy hónapját is beszámítják. A férfi legkorábban a büntetés kétharmadának letöltése után szabadulhat. Az orvos és védője fellebbezett, így az ítélet nem jogerős.

Renner Erika a tárgyalás után azt mondta a Velvetnek, hogy a nap elején még azt hitte, hogy túl kevés lesz a bizonyíték, és fel fogjak menteni az orvost. Megkönnyebbülést azért így sem érez, mert túl enyhének tartja az ítéletet.

Négy hónap után elengedték

A támadással kezdettől fogva az elismert kórházigazgatót gyanúsították, előzetes letartóztatásba is került, négy hónap után mégis szabadon engedték. A rendőrség másfél évig nyomozott, de mivel a nő nem ismerte fel a támadóját,  nem emeltek vádat az orvos ellen, és az eljárást megszüntették.  

Renner Erika ügyvédje viszont – egy Index cikknek is köszönhetően – új bizonyítást indítványozott. Az eljárást újraindították, és 2015. augusztusában végül mégis vádat emeltek az égésspecialista orvos ellen. Előkerült az az injekciós tű is, amit B. Krisztián autójából foglaltak le, és amiből a szakértők olyan szert is kimutattak, amivel a nőt elkábították.

A volt kórházigazgató ügyvédje, Bánáti János szerint az ügyben már jóval korábban megszületett a népítélet, mint az első fokú döntés. Holott

a kétségek olyan számosak, amelyek nem teszik lehetővé, hogy a bíróság minden kétséget kizáróan kimondhassa: dr. B. Krisztián követte el a bűncselekményt.

Már csak azért sem, mert a nő soha nem ismerte fel támadóját. A bíróság szerint ez viszont

nem Renner Erika ellen, sokkal inkább mellette szólt.

Mikó Gergely tanácselnök szerint ugyanis a nő az eljárás bármely szakaszában előállhatott volna azzal, hogy az orvos a támadója, ehelyett azonban mindvégig - és már a támadás után néhány órával - a támadója lehetséges személyét jelölte meg, aki a volt kórházigazgató volt.

Csak egy szakember állít össze ilyen injekciót

A márciusi tárgyaláson Zacher Gábor, igazságügyi szakértő többször is kihangsúlyozta: ahhoz, hogy valaki olyan injekciókoktélt állítson össze, amivel a nőt elkábították

komoly szakmai ismeretek kellenek.

Mint ahogy ahhoz is, hogy melyik szert melyikkel lehet keverni úgy, hogy az még ne legyen végzetes. Renner Erika vér-és vizeletmintájából

  • meprobamátot,
  • clonazepamot
  • ketamint és
  • midazolámot (ismertebb nevén dormikum) 

mutattak ki, de Zacher szerint csak utóbbi kettő kellett ahhoz, hogy a nőt „rongybabává varázsolják és ne emlékezzen semmire″. A támadónak azt is tudnia kellett, hogy ha az erős fájdalomcsillapító hatású ketaminhoz midazolám helyett más szert ad be, a nőt szinte biztos, hogy megöli. De az előző tárgyaláson az is téma volt, hogy a ketaminhoz csak speciláis rendelvényre lehet hozzájutni, vagyis

alapesetben legfeljebb a mentőknél vagy műtőkben lehet ilyen szer, mert az még a szakrendelőknek sem része.

7 műtét, paranoia, 24 órás rendőri védelem

Renner Erikát a támadás után volt férje és barátja találta meg óbudai lakásában. Az orvosszakértő szerint ha nem így lett volna, akkor az égési sokktól vagy a sebfertőzéstől biztosan meghalt volna.

Bár a nő sebeit az orvos elkezdte lemosni, sőt valószínűleg kamillás borogatást is tett a szétmart részekre, a bíró szerint a cselekmény éppen ezért nem is arra irányult, hogy megölje a nőt, sokkal inkább arra, hogy volt szeretője

soha többet ne tudjon nemi életet élni!
 

Márpedig az orvosszakértői vélemény szerint

a nő alhasa, combjának belső része és nemi szerve is annyira összeégett a lúgtól, hogy a szexuális élete örökre korlátozott lesz.

És bár életminősége már sohasem lesz ugyanolyan, mint a támadás előtt, egy sebész-nőgyógyász egy plasztikai csapattal együtt dolgozik azon, hogy legalább elfogadható legyen. Renner Erika a Velvetnek adott korábbi interjújában beszélt arról, hogy az orvosok sem tudják, sikerül-e majd teljesen rendbe hozniuk a roncsolódott részt, 

és mivel ez a terület rendkívül nehezen helyreállítható, folyamatosan műteni kell, ami egy nagyon hosszú és fájdalmas folyamat. De higiéniailag legalább már rendben van.

Eddig hét műtéten esett át és nem tudni hány operációja lesz még. A támadás után 24 órás rendőri védelmet kapott, és paranoiás tünetekkel kezelték, mert egyedül nem mert az utcára menni, és rettegett attól, hogy a műtétek előtt valaki átállítja az altatógázt. Már csak azért is, mert a volt kórházigazgatót szabadlábon hagyták, ráadásul most is orvosként dolgozik egy terézvárosi gyerekkórházban.