Emlékeznek arra az esetre, amikor egy buszsofőr gond nélkül elsodorta a Thököly úton mellette bicikliző kerékpárost? Felidézzük:

A sofőr ellen 2016. augusztus 30-án a VI. és VII. Kerületi Ügyészség vádat emelt közúti baleset gondatlan okozása miatt.

Ezért maximum egy év szabadságvesztésre ítélhetik,

de a férfi büntetlen előéletét is figyelembe véve az ügyészség pénzbüntetés kiszabására tett indítványt és arra, hogy tiltsák el a közúti járművezetéstől.  

2014. június 23-án a Thököly úti buszsávval közös, az eset helyszínén éppen leszűkülő bicikliúton gázolta el a 133-as busz a mellette szabályosan haladó biciklist, aki

jobb mellkasával nekiesett egy korlátnak, hét bordája eltört, majd beleszúródott a tüdejébe. Légmelle lett, a tüdeje egy része levált. 

Az 50 éves sofőr nem vette észre, ahogy elsodorja a férfit, csak azután sétált vissza hozzá, miután a busz utasai felhívták a figyelmét a történtekre.

Egy évvel ezelőtt a Velvetnek nyilatkozott, és arról beszélt, hogy nem szándékosan húzta rá a kormányt a kerékpárosra: 

Ezt most is tartom. Egyszerűen nem vettem észre, hogy a biciklis a busz mellé került, de ez az én hibám. Kétségtelen, hogy sokkal nyugodtabb ez a munka, de a pénz is rosszabb. Eddig egyszer hallgattak meg, azóta sem történt semmi.

- tette hozzá akkor a sofőr, aki  egyébként a baleset óta a kelenföldi garázsban dolgozik.