Megbüntetik azt a mentőst, aki az Országos Mentőszolgálat közleménye szerint orvosi titkokat szivárogtatott ki a sajtónak a nyíregyházi házaspárt ért fegyveres támadás ügyében. A részleteket úgy tudhatta meg, hogy másodállásban kórházban dolgozik.

Az Országos Mentőszolgálat kezdeményezi az ilyenkor szokásos munkáltatói intézkedéseket, hogy a jövőben hasonló eset ne fordulhasson elő

 olvasható az internetes oldalukon.  Megkerestük Győrfi Pált, aki kérdésünkre megerősítette, hogy történt ilyen eset, és vizsgálat indult az ügyben.

Eközben egyre több információ derül ki a nyíregyházi házaspár megtámadásával gyanúsított, 54 éves Stamatiu Danról. Sátoraljaújhelyen, ahol a kórházban dolgozott tüdőgyógyászként, mindenki ismerte.  A szon.hu információi szerint jó orvosnak tartották, de magánemberként legtöbbször agresszív és kötekedő volt. 

A helyiek úgy tudják Dan az 1989-es romániai forradalom után költözött Magyarországra. Megtanult jól magyarul és magyar nőt vett el. Három gyerekük van, a legidősebb egyetemista, a legkisebb középiskolás. Két éve váltak el a feleségétől, azóta a férfi eltűnt a településről.

Mint arról korábban a Velvet beszámolt az 54 éves férfit szeptember 1-én kapták el Kolozsváron egy panellakásban bujkált, amikor  rátörtek a kommandósok. Carmen Jucan, a Kolozs megyei rendőrség szóvivője elmondta: először a kolozsvári ítélőtábla elé állítják a férfit, csak ezután következik a magyar és román hatóságok közötti együttműködés a további eljárásokról. Úgy tudjuk, a rendőrség nemzetközi jogsegély keretében kezdeményezi  a férfi kiadatását.