Nem engedélyezte az egykori budai Skála áruháznál történt pénzszállítórablás és gyilkosság egyik elkövetőjének szabadlábra bocsátását a bíróság - közölte közleményében a Szegedi Törvényszék.

Bene László 1989 és 1993 között több rablást is elkövetett társával, Donászi Aladárral együtt. A Legfelsőbb Bíróság még 1996-ban, több emberen elkövetett emberölés és más bűncselekmények miatt életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte mindkettőjüket. Donászi később öngyilkos lett a börtönben. 

A skálás gyilkosként hírhedté vált Bene először 2014-ben reménykedhetett abban, hogy feltételesen szabadlábra helyezik. Ez azonban azóta sem történt meg. Utoljára idén március 1-én a bíróság első fokon szabadlábra bocsátotta volna jó magaviselete miatt, másodfokon azonban hatályon kívül helyezték ezt a döntést. Újabb elme és orvosszakértői vélemény beszerzését írták elő. 

Szeptember 7-én a megismételt elsőfokú eljárásban szintén az a döntés született, hogy Bene rács mögött marad. Nem sikerült meggyőznie a bíróságot arról, hogy nem követ el újabb bűncselekményt. 

Az elítélt esetében továbbra is fennáll a bűnismétlés veszélye, tekintettel arra hogy a személyiségszerkezetében nem következett be olyan mértékű változás, amely alapján le lehetne vonni azt a következtetést, hogy törvénytisztelő életmódot fog élni.