DLAPE20150925006

Itt a fotó a Teréz körúti robbantóról

2016.09.26. 15:35 Módosítva: 2016.09.26. 15:42

A rendőrség közzétette az első felvételeket arról a 20-25 év körüli férfiról, aki szeptember 24-én, szombaton éjszaka robbantott a Teréz körúton. A detonációban a BRFK két gyalogos járőre – egy 23 éves nő és egy 26 éves férfi – életveszélyesen megsérült. Mindkettőjük állapota stabil, de a rendőrnőt még mindig altatásban tartják.

A Népszabadság információja szerint, a férfi megvárta, hogy a rendőrnő a hátizsák fölé hajoljon, aztán behúzódott a szomszédos ablakfélfa mellé, a két ablakot elválasztó oszlop mögé és távirányítóval működésbe hozta a pokolgépét. A hvg.hu arról ír, hogy a robbantást követően az addig a beugróban álló alak látszólag rémisztő nyugalommal és megfontoltsággal, lassan indult el, a rendőröket figyelte és úgy lépett át rajtuk, mintha mi sem történt volna.

Az elkövető 170 cm magas, 20-25 éves, világos horgászsapkát, sötét vászondzsekit, kék farmert és fehér sportcipőt viselt. A rendőrség 10 millió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki a tettes kézre kerítésére.

Az éjjel-nappali szoláriumtól lefoglalt felvételen látszik a robbantás is.

Update: Szeptember 26-án, vagyis ma este 20:00 órától gyertyagyújtást tartanak a Hónvédkórház előtt, ahol a két sérült rendőrt ápolják. Ha ön is szeretne ott lenni a szolidaritási eseményen, a részletekről a Facebookon tájékozódhat.

Update2: Megérkeztek a robbantás iratai az ügyészségre. Nagy Andrea szóvivő közlése szerint a bizonyítékok alapján megállapítható, hogy a támadás célpontjai "kifejezetten a rendőrök voltak", így a nyomozás lefolytatása az ügyészség, azon belül a Központi Nyomozó Főügyészség hatáskörébe tartozik. Az ügyben több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt folyik eljárás.