Nem katonai vagy ipari robbanószert használt, a Kékfény információja szerint, saját maga készítette a robbanó elegyet a Teréz körúti robbantó. Így viszont a nyomozóknak sokkal nehezebb dolga lesz, az ipari vagy katonai anyagokat ugyanis csak alaposan dokumentálva lehet adni-venni.

A férfi szombaton késő este egy Teréz körúti üzlet előtt, célzottan robbantott fel két gyalogos járőrt. A 23 éves nő életveszélyesen, a 26 éves férfi súlyosan megsebesült.

Az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn azt közölte a Híradó kérdésére, hogy

férfi kollégánk elhagyhatta az intenzív osztályt, munkatársnőnket továbbra is ott ápolják.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) egyébként azonnal elkezdte átvilágítaná a két rendőr kapcsolatrendszerét, így azt is, hogy van-e olyan haragosuk, aki gyilkolni is képes.

A teljes privát szférájukat feltárják: a szerelmi életüket és az üzleti ügyeiket is vizsgálják: nincs-e tartozásuk, követelésük, más egyéb pénzügyi vitájuk. Évekre visszamenőleg ellenőrzik az intézkedéseiket is. Még az általuk kiszabott bírságokat is előveszik most, de a Kékfény úgy tudja eddig semmi értékelhető nem talált az NVSZ.

A rendőrség továbbra is keresi azt a horgászsapkás, 170 centiméter magas, 20-25 év körüli férfit, akiről hétfőn hozták nyilvánosságra a felvételeket. A nyomravezetőnek nettó 10 millió forintot ajánlottak fel.