Nem drogok okozták a luxushotelben holtan talált nővérek rejtélyes halálát

2016.10.07. 19:51

Továbbra is sok a megválaszolatlan kérdés a 42 éves Robin Korkki és a 37 éves Annie Korkki titokzatos halála körül. Mint arról beszámoltunk, az amerikai nővérek szeptember 21-én részegedtek le egy Seychelles-szigeteki luxushotelben. Másnap reggelre mindketten holtan feküdtek az ágyon. Hogy mi történt velük, az rejtély, a rendőrök ugyanis nem találtak bűncselekményre utaló jeleket, most pedig az is kiderült, hogy a korábban említett pirulák, amik a szobájukból kerültek elő, nem illegális készítmények voltak.

Annie Korkki egy banknál dolgozott Denverben, testvére, Robin Korrki Chicagóban élt és pénzügyes volt
Annie Korkki egy banknál dolgozott Denverben, testvére, Robin Korrki Chicagóban élt és pénzügyes volt
Fotó: Facebook

A nővérek testén nem volt semmilyen sérülés. A halottkémi vizsgálat arra a megállapításra jutott, hogy Annie Korkki akut tüdő- és agyi ödéma, míg Robin Korkki tüdőödéma miatt vesztette életét. A halálesetek kapcsán toxikológiai vizsgálatot is végeztek, de annak eredménye még nem készült el.

Ödéma akkor jelentkezik, ha folyadék halmozódik fel a szövetekben. A tüdőödéma háttérében általában valamilyen szívprobléma, vérrög, fulladás, bizonyos gyógyszerekre adott reakció és vírusos fertőzés áll, agyi ödémát pedig fizikai trauma, fertőzés és stroke szokott előidézni. Az viszont egyelőre nem világos, hogy a testvérek esetében mi volt az ok.

A hotelszobában talált papírok alapján a nővérek a Seychelle-szigetek előtt Kenyában, Tanzániában és Zanzibáron jártak. Holttesteiket szombaton hamvasztották el, majd átadták az urnákat a helyszínre repülő családtagoknak, akik vasárnap reggel utaztak haza.

Az előzmények

Robin Korkki és a Annie Korkki szeptember 15-én jelentkezett be a Maia Luxury Resort and Spa luxushotelbe. A személyzet szerint a tragédiát megelőző napon egy csomót ittak, ezért 20:15 körül a személyzet egyik tagja kísérte vissza őket villájukba. Az illető másnap reggel 8:30-kor nézett rájuk, hogy jól vannak-e, de az ajtót zárva találta. 11 órára gyanús lett neki, hogy nem hall mozgást a szobából, ezért kollégáival értesítette a rendőrséget, majd kinyitották az ajtót. A nővérek mozdulatlanul hevertek egymás mellett az ágyon. A kiérkező orvos már csak halálukat tudta megállapítani.

Családtagjaik már hazavitték hamvaikat
Családtagjaik már hazavitték hamvaikat
Fotó: Facebook

Via People magazin