Elhatárolódik a cselekménytől– így reagált a Teréz körúti robbantás feltételezett elkövetője, miután ismertették vele az üggyel kapcsolatos rendőrségi jegyzőkönyvet. P. László ügyvédje, Brunner Tamás a Velvetnek azt mondta, hogy védencét eddig kétszer, a gyanúsítotti kihallgatásán és az előzetes letartóztatásáról döntő ülésen hallgatták meg, de egyszer sem tett vallomást.

Brunner a napokban kapta meg azt a több mint kétezer oldalas irathalmazt, ami tartalmazza többek között a házkutatásokról, lefoglalásokról készült jegyzőkönyveket, a már elkészült szakértői véleményeket, rendőri jelentéseket, kamerafelvételeket, a gyanúsított telefonjának adattartalmát, valamint a híváslista-elemzéseket és tanúvallomásokat.

A férfit egyébként eredetileg nem Brunner védte, az ügy P. László előzetes letartóztatása után került hozzá. Az ügyvéd a Velvetnek azt mondta, hogy még nem nézte át a teljes anyagot, így arra egyelőre nem tudott válaszolni, hogy P. László karmacsi otthonában voltak-e összeszerelt bombák, vagy sem. Először az RTL Klub híradója számolt be arról, hogy a karmacsi ház pincéjében több összeszerelt bombát, robbanóanyagokat, szögeket és facsavarokat találtak a rendőrök. A település polgármestere – aki hatósági tanúként volt jelen a házkutatáson – viszont cáfolta ezeket a híreket.

A karmacsi férfivel ügyvédje a napokban találkozott. Mint mondta, védence fizikailag jól van, de

a büntetési tétel, amit egy ilyen bűncselekmény maga után von, az őt is kellően megérintette.

Póta Péter, a Fővárosi Törvényszék szóvivője, P. László előzetes letartóztatása után úgy nyilatkozott, hogy a férfit kiemelkedően súlyos bűncselekménnyel gyanúsítják, amiért akár életfogytig tartó szabadságvesztésre is ítélhetik. 

A fiatalember egyébként már kérte, hogy kapcsolattartója édesapja lehessen, ügyvédje szerint pedig ő is lesz. 

Incze Zsuzsa, a Csellengők producere a Teréz körúti robbantás gyanúsítottjáról és a férfi húgáról korábban azt mondta, hogy „ami ezeknek a gyerekeknek jutott az maga a pokol″.  Incze az egyik könyvében külön fejezetet szánt a taksonyi család történetének, amelyből kiderült, hogy P. László apja folyamatosan terrorizálta családját, a második gyerek, Dóra születése után a szülők kapcsolata pedig annyira megromlott, hogy az anya a két gyerekkel a nagyszülőkhöz menekült. Az apa először akkor rabolta el fiát és lányát, amikor csak a nagymama volt otthon.

Bár ezután a volt feleség még vissza tudta szerezni a gyerekeket, nem sokkal később viszont az apa azzal az ürüggyel, hogy síelni viszi fiát és lányát, több évre Dél-Amerikába szökött velük. Csak akkor jött haza a gyerekekkel és költözött a Zala megyei Karmacsra, amikor már  elévült a bűncselekmény, vagyis nem büntethették meg gyerekei külföldre vitele miatt.