Egy szakértő távolmaradása miatt november végére napolták el az ítélethirdetést a darnózseli gyilkosság ügyében a Tatabányai Törvényszéken. Genetikus nélkül nem lehet lezárni a bizonyítási eljárást minden idők egyik legbrutálisabb gyilkossági ügyében, a gyanúsított ugyanis olyan gondosan próbálta eltüntetni a maradványokat, hogy a sérülések sorrendjét és az elkövetés pontos eszközét is nehéz megállapítani. 

N. Jánost azzal gyanúsítják, hogy 2014. májusában meggyilkolta gyógytornász feleségét, majd a holttestet saját húsfeldolgozó üzemében ledarálta. A férj attól félt, hogy a válás után fiuk felügyeleti jogát a feleségének ítélik, ezért inkább megölte a nőt, majd áldozatát egy időre a kocsija csomagtartójába rejtette. Miután fia elaludt, hozzálátott, hogy eltüntesse a maradványokat. 

Ép ésszel nehezen felfogható módon, a hentes végzettségű férfi a pincéjében, saját húsfeldolgozó helyiségében a holttestet feldarabolta.

A lágy részeket ledarálta. A csontokat műanyag zsákokba rakta. A következő napokban égésgyorsító és aromás hígító segítségével próbálta elégetni a maradványokat. A használt eszközöket sósavval kezelte. Az el nem égett részeket a közeli réten szétszórta.

- ismertette a gyilkosság részleteit a vádhatóság. 

A november 8-i tárgyaláson a szakértő elmondta: a férfi pszichológushoz nem járt, nem elmebeteg. Személyiségzavarban sem szenved. Pontosan tisztában volt tette következményeivel. 

Az is kiderült: N. János nyugodt természetű, a mindennapokat jól kezelő ember, de a válás és a gyermekelhelyezés indulatossá és labilissá tette. 

Borítókép: Kisalföld/Mészáros Mátyás