Mondják meg, hogy börtönbe megy-e a lányom gyilkosa vagy nem!

- ennyit kért a bírótól ítélethirdetés előtt a meggyilkolt H. Nancy édesanyja, de nem kapott megnyugtató választ, bár a Fővárosi Törvényszéken az a döntés született, hogy a kínai származású Jao Kao-peng 18 évet töltsön fegyházban. 

Egyáltalán nem biztos, hogy így lesz, az is elképzelhető, hogy a férfi – aki a gyilkosság másnapján már Kínában volt – egyszerűen megússza a gyilkosságot. Vagy halálra ítélik. [Kína és Magyarország között nincsen kiadatási egyezmény, az ottani hatóságok maguk döntik el, mennyiben veszik figyelembe a magyar bizonyítékokat és ítéletet – a szerk.]

1 milliót kért kölcsön, hogy elszökjön Magyarországról 

Jao Kao-peng a gyilkosság után pánikba esett. Csak egyetlen dolog érdekelte: minél gyorsabban eltűnni az országból. Egy ismerőséhez fordult segítségért, aki 1 millió forintot adott neki repülőjegyre. 

Kitalált egy mesét arról, hogy az apja otthon agyvérzést kapott, és ezért kell minél gyorsabban elutaznia. Az utazási iroda munkatársai szerint is láthatóan nagyon sürgős volt neki a távozás.

- derültek ki újabb részletek. 

Az ügyész hangsúlyozta, hogy H. Nancy különösen óvatos volt a munkáját illetően.

Kizárólag ázsiai férfiakkal találkozott, egy internetes oldalon beszélte le a találkozókat kuncsaftjaival.

Barátjának félóránként beszámolt arról, merre jár éppen, és kit fogad. A partnerei adatait lementette, és átküldte neki a telefonjáról. Ezzel nem számolt a gyilkosa, és azzal sem, hogy számtalan DNS-mintát hagyott a helyszínen, hiába próbálta összetakarítani a nyomokat.  

Nancy anyja szerint nem volt értelme a tárgyalásnak

Az asszony a Velvetnek elmondta, hogy hiába próbálta lebeszélni lányát arról, hogy prostitúcióval keresse a kenyerét, nem sikerült. Attól tart, hogy a kínai férfi megússza a gyilkosságot 

Miért nincs börtönben az, aki gyilkosságot követett el, és be is vallotta? Azt mondják, figyelik, de ebben sem vagyok biztos. Ki tudja nekem garantálni, hogy megbüntetik a lányom gyilkosát? Ez a tárgyalás csak egy megrendezett cirkusz volt, semmi értelme!

A kínai hatóságok döntenek Kao-peng sorsáról

Dr. Kárpáti György bíró szerint szokatlan, de nem példa nélküli, hogy a vádlott távollétében hozzanak ítéletet. Azonban hiába született döntés a férfi bűnösségét illetően, teljes egészében a kínai hatóságok döntik el, hogy mi lesz a sorsa. Előfordulhat, hogy kint is lefolytatnak egy tárgyalást és halálra ítélik, de akár az is hogy megússza.  

A kínai hatóságok nem kérték el sem a bizonyítékokat, sem az ügyben keletkezett papírokat.