horoszkóp

Felfüggesztett börtönt kapott a gyermekét magára hagyó miskolci anya

2016.11.24. 14:38

1 év 10 hónap - 3 év próbaidőre felfüggesztett  -börtönre ítélte a Miskolci Járásbíróság azt a nőt, aki 2015. október 19-én Miskolcon az utcán magára hagyta 2 és fél éves gyermekét.

A hangosan síró gyermekre egy járókelő figyelt fel egy parkban. A kisfiú felügyelet nélkül, hiányos öltözékben és zaklatott állapotban ült a padon, de a szüleit nem sikerült felkutatni a környéken. Végül a rendőrség sajtóközleményt bocsátott ki, és csak ennek eredményeképpen sikerült azonosítani az anyát, de csak napokkal később. 

A bíróság a bűnösségét tagadó nő védekezését nem fogadta el és megállapította, hogy a történtek előtt néhány nappal elköltözött élettársától a gyermekkel együtt.

Azzal hogy hiányos öltözetben az utcán magára hagyta a gyermeket, közepes fokban veszélyeztette a szellemi, erkölcsi, testi fejlődését. Ráadásul a gyermek eltűnése miatt bejelentést nem tett, a rendőrségi felhívás ellenére sem kereste. A nyomozó hatóság telefonos megkeresésére sem reagált.

A nő teljesen magára hagyta kisfiát egy lakótelep közepén, hiányos öltözékben.
A nő teljesen magára hagyta kisfiát egy lakótelep közepén, hiányos öltözékben.
Fotó: TV2

A bíróság enyhítő körülményként értékelte a vádlott büntetlen előéletét. Azonban a nő  szülői felügyeleti jogát  megszüntették. Egyben az összes kiskorú gyermekének szülői felügyeleti jogát megszüntették. Kiderült, hogy 7 gyermekéből 6 állami gondozásban van.

Az eset után az anya a rendőrségen azt mondta, hogy egy családi veszekedés után elment otthonról és a fiát élettársánál hagyta, vagyis nem hagyta el. A férfi viszont már azt állította, hogy a nő korábban lelépett a gyerekkel.

Az ítélet nem jogerős, az anya fellebbezést jelentett be, az ügy másodfokon a Miskolci Törvényszéken folytatódik.