Bár a bíróság szerint a szökés, elrejtőzés és bűnismétlés veszélye még mindig fennáll annak a 25 éves nőnek az esetében, aki november 7-én gázolt halálra egy idős férfi Zuglóban és megállás nélkül elhajtott, a sofőr személyi körülményei viszont kedvezőek. Mivel

  • büntetlen előéletű,
  • igazolt lakhatási lehetőséggel és
  • legális munkavégzésből származó jövedelemmel

rendelkezik, ráadásul a hatóságokkal is együttműködik, a bíróság szerint nem szükséges a nő előzetes letartóztatása, ezért 2017. január 13-án elutasította az ügyészség előzetes letartóztatás meghosszabbítására irányuló indítványát és a gyanúsítottat házi őrizetbe helyezte, a döntés azonban nem jogerős.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője kérdésünkre azt mondta, hogy az ügyészség ismét

fellebbezett a döntés ellen és a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelésére tett indítványt.

A másodfokú bíróság döntéséig, a nő biztosan házi őrizetben marad, lábán nyomkövetőt kell hordania, tartózkodási helyét pedig csak külön bírói engedéllyel hagyhatja el.

A sofőr november 7-én bekokainozva sietett műszempillát csináltatni, amikor a Füredi úton kilépett elé a gyalogos, de a baleset után elhajtott, az összetört Audit pedig egy közeli utcában parkolta le. A nő állítólag a szépségszalonban döntött úgy, hogy felhívja a rendőrséget és feladja magát. A gázolót a rendőrök végül a szalonban fogták el, majd őrizetbe vették. 

A nőt első fokon november 10-én helyezte előzetes letartóztatásba a bíróság, de kétmillió forint óvadék fejében lakhelyelhagyási tilalom alá helyzete volna. A döntés ellen a Fővárosi Főügyészség fellebbezett, a másodfokon eljáró bíróság pedig helybenhagyta azt.

A bíróság egy hónappal később, december 10-én viszont megszüntette a nő előzetes letartóztatását és házi őrizetbe helyezte, a döntés ellen azonban a Fővárosi Főügyészség ismét fellebbezett. Kiderült ugyanis, hogy a 25 éves nő idén áprilisban is bódult állapotban vezetett, és a rendőrök akkor kábítószert is találtak nála. A másodfokon eljáró bíróság decmeber 14-én így aztán megint elrendelte a sofőr előzetes letartóztatását, ami ellen megint fellebbeztek.

A nő korábbi ügyét egyesítették a zuglói gázolással, így egyebek mellett, halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével és segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével gyanúsítják.