A L'Arena veronai napilap tévécsatornája január 26-án, csütörtök este külön műsort szentelt a veronai buszbalesetnek, amelyben összesen 16 ember vesztette életét. Közben nyilvánosságra került egy felvétel is, ami a baleset utáni percekben készült az akkor már lángokban álló magyar járműről.

Girolamo Lacquaniti, a közúti rendőrség parancsnoka a műsorban azt mondta, ilyen súlyos balesetet még az olasz közutakon szolgáló kollégák közül sem láttak sokan.

Azon az éjszakán a túlélő fiatalok nem akarták elhinni, hogy barátaik meghaltak. Ezek olyan tragédiák, amelyek mély nyomot hagynak.

A rendőrparancsnok szerint a baleset éjszakáján az ügyeletes ügyész, a csendőrség és az idegenrendészet területi parancsnoka is hivatalában maradt, és Verona minden hatósága megmozdult. Arról is beszélt, hogy egyelőre semmi nem támasztja alá a busz mögött haladó szlovák kamionsofőr nyilatkozatát, miszerint a magyar járműnek kerékproblémái voltak.

"Nincs műszaki hibára utaló jel, és a tűz nem volt azonnali."

A balesetben elhunyt 16 áldozat, valamint a veronai Brogo Trento kórházban kezelt két súlyos sérült pontos azonosítása még folyamatban van. A családtagoktól vett DNS-minták vizsgálata egy milánói laboratóriumban zajlik, és előreláthatóan jövő héten zárul le. Ezt követően az olasz hatóságok engedélyezhetik az áldozatok hazaszállítását.

Update: Az említett videót (amit az áldozatokra tekintettel nem közlünk) egyébként az első hírekkel ellentétben nem egy térfigyelő kamera, hanem egy jelenlévő autós készíthette. 

Via MTI, Blikk