horoszkóp
IMG 5296

17 évig bíró volt, most a Teréz körúti robbantót védi

2017.03.21. 11:59

Surdy Miklós, a Budapest Környéki Törvényszék egykori bírója lett a Teréz körúti robbantással gyanúsított férfi új ügyvédje, értesült a Velvet.

Információnk szerint Surdy hétfőn már el is hozta az iratokat a 23 éves gyanúsított korábbi védőjétől, Brunner Tamástól, aki március 8-án adta vissza az ügyet magánokokra hivatkozva.

Surdy Miklós több mint 17 évig volt bíró a Budapest Környéki Törvényszéken, máricus 1-től pedig a Bogó Dániel ügyvéd alkalmazott ügyvédje. A Velvetnek azt mondta, hogy

mivel P. László nem hatalmazott meg új védőt, ezért a Központi Nyomozó Főügyészség Bogó Dániel ügyvédet rendelte ki, de a robbantással gyanúsított férfi ügyét, alkalmazott ügyvédként lényegében ő látja majd el. Újabb kihallgatási időpontról még nincs információja, P. Lászlóval viszont már felvette a kapcsolatot.

A férfi  február elején tört meg és tett beismerő vallomást. Akkor azt állította, hogy hogy ő látható a térfigyelő kamerák felvételein, illetve övé volt az a hátizsák is, amelynek a maradványait megtalálták a helyszínen. Brunner Tamás korábban a Velvetnek azt mondta, hogy 

  • P. László készítette a pokolgépet,
  • ő vette meg a hátizsákot,
  • ő szemelte ki a helyszínt,
  • ő, hozta működésbe a bombát,
  • nem volt bűntársa,
  • a megsérült rendőröket nem ismerte,
  • nincs baja a rendőrséggel.

A gyanú szerint a Zala megyei Karmacson elő férfi tavaly szeptember 24-én egy házilag barkácsolt bombával robbantott a Teréz körúton. A detonációban két rendőr életveszélyesen megsérült. 

A férfit előre kitervelten, több ember és hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérlete elkövetésével gyanúsítják, amiért életfogytig tartó szabadságvesztést is kaphat.