Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte április 7-én, pénteken a Fővárosi Törvényszék azt a négy fiatalt, akik tavaly április 9-én hajnalban támadtak és késeltek meg egy férfit a Margit hídon. Az elsőfokú ítélet szerint 

mind a négyen pártfogót kapnak, és agressziókezelési tréningen is részt kell venniük,

tudtuk meg Finta Esztertől, az elsőrendű vádlott ügyvédjétől.

A vádirat szerint a  17 éves fiúk  először leverték áldozatuk fejéről a sapkát, aztán a fülhallgatóját akarták megszerezni, de mivel a férfi végig ellenállt a földre teperték, lefogták és összerugdosták. Bár a fülhallgatót megszerezték, és három fiú el is indult a helyszínről, negyedik társuk többször is a földön fekvő férfi combjába szúrt egy kést.

A kamasz az egyik fő artériát találta el, ami miatt a férfi rengeteg vért vesztett és életveszélyes állapotban került kórházba. Életét az ügyészség szerint csak a gyors orvosi beavatkozás mentette meg.

Mivel az elsőrendű vádlott szúrt is, így őt kifosztás mellett életveszélyt okozó testi sértés bűntettében is bűnösnek találta a bíróság és 1 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte, 3 évre felfüggesztve. Társai csoportos kifosztás és csoportos garázdaság bűntette miatt kaptak szintén felfüggesztett büntetést. A döntés viszont nem jogerős, mert az ügyészség súlyosbításért fellebbezett.

A büntetéssel teljes mértékben egyetértettünk, a jogi minősítéssel azonban nem, ezért az elsőfokú döntés ellen mi is fellebbeztünk

– mondta Finta Eszter.

Az érettségi előtt álló fiatalok egyébként a történtek óta bocsánatot kértek áldozatuktól, aki elfogadta azt.

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti.