Még a nyári ítélkezési szünet előtt ítéletet hozhat a Kúria annak a budai orvosnak az ügyében, akit azzal vádolnak, hogy 2013-ban maró lúggal csonkította meg volt szeretője nemi szervét. Úgy tudjuk, hogy a Kúria júniusra tűzte ki az első tárgyalási napot, információnkat Kónya István, a Kúria szóvivője megerősítette.

Június 6-án tarjuk a tárgyalást, de nem valószínű, hogy ezen a napon hirdet ítéletet a Kúria. Az viszont biztos, hogy az ügyet még júniusban befejezik,

– mondta a szóvivő.

A Budai Irgalmasrendi Kórház volt igazgatóját március 10-én másodfokon életveszélyt okozó testi sértés bűntettében, kifosztás bűntettében, magánokirattal és készpénzhelyettesítő eszközzel való visszaélés bűntettében, valamint magánlaksértés vétségében is bűnösnek találták, és 9 év fegyházbüntetésre ítélték, valamint  örökre eltiltották az orvosi hivatástól.

A bírói gyakorlattól eltérően és súlyos büntetése ellenére, a másodfokú ítélethirdetés után Bene Krisztiánt szabadon engedték, ami ellen az ügyészség fellebbezett. A Kúria végül március 28-án elrendelte a férfi előzetes letartóztatását.

A másodfokú ítélet azért nem emelkedett jogerőre, mert a kifosztás és a magánlaksértés ügyében első fokon nem, csak másodfokon született  döntés, ezért folytatódik tovább az ügy a Kúrián.