A kabátját a fejére húzva próbált megmenekülni az újságírók érdeklődésétől az a 48 éves férfi, akit azzal gyanúsítanak, hogy Újlengyel és Újhartyán határában élve ásott el egy 52 éves nőt. A szigetszentmiklósi asszonyt április 27. óta keresték eltűntként a rendőrök, és egy héttel később, május 4-én egy erdős részen ásták ki összezúzott-, és szurkált holttestét.

Az igazságügyi orvosszakértő szerint ugyanis a nő fejére legalább ötször mértek nagyobb ütést, testén pedig hat szúrt sérülést találtak, de még élt, amikor elásták,

halálát kivérzés és légzési elégtelenség okozta.

Információnk szerint az elvált solymári férfi több millió forint tartozást halmozott fel, a nővel pedig üzleti megbeszélés miatt találkozott április végén. T. Jánosné Dunaharasztin ült át a férfi autójába, ahonnan együtt mentek Újlengyel felé, végül itt, egy erdős részen támadt rá ismerőse. 

A nyomozók szerint a férfi készült a gyilkosságra, erre utalhat az is, hogy, úgy tudjuk, az erdőben, nem messze az elásott holttesttől, találtak egy ásót is. 

Sz. Attilát három nappal azután fogták el, hogy az asszony holtteste előkerült Újlengyel határában, a Budapest Környéki Törvényszék pedig május 9-én, kedden elrendelte a férfi előzetes letartóztatását. Információnk szerint Sz. Attila tagad, a rendőrség viszont előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel gyanúsítja.