horoszkóp
18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Megfojtotta hatodik csecsemőjét, 14 év után ítélték el

2017.05.10. 15:49

Hiába fellebbezett enyhítésért, jogerősen is 7 év fegyházbüntetésre ítélték azt a tatabányai nőt, aki még 2003-ban, egy lepedővel fojtotta meg újszülött kisfiát, miközben másik öt gyereke a szomszéd szobában aludt.

A nő sofőrként dolgozó férje nem volt otthon, amikor az asszony titokban megszülte a csecsemőt, majd a lepedővel körülbelül 20 percig magához szorította, úgy, hogy, 

légzőnyílásait leszorította és megfojtotta. Ezután egy körömvágó ollóval elvágta a köldökzsinórt, és egy műanyag ruhacsipesszel elkötötte.

A halott kisbabát egy reklámszatyorba csomagolta, és egy bokor alá rejtette, majd a szülés nyomait eltakarította. Bár kisfiú koraszülött volt, de fejlődési rendellenességben nem szenvedett.

Az akkor 26 éves nő a hatodik gyerekét ölte meg, a gyilkosság utáni években pedig még háromnak adott életet. Az anyát 12 évvel később, tavaly decemberben fogták el és vették őrizetbe. 

A Győri Ítélőtábla a május 10-én, szerdán az elsőfokú ítéletet teljesen helybenhagyta. Kiemelte, hogy Tatabányai Törvényszék helytállóan fogadta el a szakértők megállapítását, miszerint a baba élve született, lélegzett, és a halálát fulladás okozta. Az asszony védője a minősítés megváltoztatása mellett érvelt, szándékos emberölés helyett gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége mellett érvelt.

A bíró azonban hangsúlyozta, hogy az anyának nem ez volt az első terhessége és szülése sem, így tudnia kellett, hogyan kell egy újszülöttet megfogni.