Az ügyvéd szerint "csak segíteni akart" Novozánszki Fanni feltételezett gyilkosa

2018.03.20. 08:05

Amióta Brodmann Péter hivatalosan nem vesz részt a Novozánszki Fanni meggyilkolásával vádolt B. László ügyében, egyre több információt csepegtet a sajtónak a gyanúsított neki tett vallomásából, írja a Bors. 

BBF5739

A lapnak nyilatkozó ügyvéd legutóbb azt mondta, hogy B. László azért vitte el az egyébként feltehetően drog hatása alatt álló lányt a lakásból, mert egy ismerős erre kérte őt. Ezzel kapcsolatban az is eszébe jutott, hogy egy Erika nevű nő nyitott neki ajtót Fanni lakásában, és ő mondta, hogy a lányt el kell vinni egy közeli ismerőshöz, aki már várja őt. B. László ezt készséggel megtette, dacára annak, hogy Fanni lakásán először járt, és ezt az Erikát is csak szőr mentén ismerte. 

Lászlónak van egy cége, ahol minőségbiztosítással, munkaerő-közvetítéssel foglalkoznak. A cég hirdetést adott fel, amire B. Erika jelentkezett, de nem felelt meg a feltételeknek, ezért egy barátnőjét, Fannit ajánlotta László­nak. Innen az ismeretségük

- mondta el az ügyvéd. A véres kötelet ez az Erika nevű személy adta a férfi kezébe, aki azt még aznap áthelyezte a bérelt kocsijába. A teljesen értelmetlen tettre az a válasza az ügyvédnek, hogy 

László egy végtelenül jóindulatú, naiv srác, aki nem gondolta át a dolgokat. Ő csak segíteni akart.

Brodmann egyébként meggyőződéssel állítja, hogy a bűncselekményben legalább négyen (három férfi és egy nő) vettek részt, akik Fannit végül külföldre vitték. Szerinte azért nem lesz meg a holttest soha, mert nincs.