Pár nappal ezelőtt egy nő torzóját találták meg a nádasban, a Fertő-tó ausztriai oldalán, Rust közelében. Nem sokkal később  a hozzá tartozó fej is előkerült. Mivel a test felismerhetetlen állapotban van, ezért a DNS-vizsgálatok fogják eldönteni, hogy  Novozánszki Fanni holttestére bukkantak-e (ahogy sokan hiszik), vagy valaki máséra. A maradványok mindenesetre biztosan egy nőhöz tartoznak. Ami még gyanúsabbá teszi az esetet, hogy pont a karok, amelyek Fanni tetoválásai miatt rögtön azonosíthatók lennének, a mai napig nem kerültek elő. 

A melle alatt azonban szintén van egy kisebb rajz, ami segíthetne az azonosításban, akárcsak az édesanyja által adott hajminta. 

A test megtalálásának körülményei rendkívül furcsák, ezért minden lehetőséget megvizsgálunk, hogy kiderüljön, erőszakos halált halt-e a vízben talált nő

– mondta el a BVZ osztrák lapnak Roland Koch ügyész. A Blikk szerint az osztrák rendőrség bekérte a BRFK-tól a magyar eltűnt személyek listáját is, de ezt még nem erősítette meg nekik senki. 

Szinte remegve várom, hogy kiderüljön, Fannit találták-e meg a tóban. Szörnyű lenne, de legalább megszűnne ez a bizonytalanság, ami felőrli az idegeimet

 - nyilatkozta sírva az anya. 

Legutóbb egyébként egy kézzel írott levél zavarta össze a rendőröket. 

(Blikk)