Tavaly decemberben a Velveten is olvashatta, hogy Damu Roland évek óta nem látogatja lassan 4 éves kislányát, Maját. A színész már letöltötte börtönbüntetését, de továbbra sem gondoskodik a kislányáról, gyerektartást sem fizet.

A színész 2016 karácsonyán találkozott utoljára kislányával, akit jelenleg sógornője, Katalin nevel. Elmondása szerint Damu egy évig 40 ezer forinttal támogatta a gyermekét, azóta egy fillért sem küldött neki. Jelenleg 840 ezer forintnyi elmaradása van.

Maja gyámja végül a feljelentés mellett döntött, mert, mint mondta, ugyan nem kötelezheti, hogy szeresse a gyermekét, anyagilag köteles lenne támogatni. Az eljárás még tavaly nyáron elindult, Damu azonban nem vette át az idézést, és a tárgyalásokon sem jelent meg.

Maja nem nélkülözik, de egy bábszínház, állatkert vagy strand, kirándulás már nem fér bele. Mivel az édesapának nyolcszáznegyvenezer forint tartásdíj-elmaradása van, feljelentést tettem. Tisztában vagyok azzal is, hogy körözést adhatnak ki ellene, ha nem találják meg, de nekem a kislány érdekeit kell néznem. Dolgozott pincérként, önálló estjei, fellépései vannak, ezért van keresete

– mondta a Blikknek.

A színészt jelenleg keresik a hatóságok, amennyiben pedig sem a bejelentett lakcímén, sem a munkahelyén nem találnak rá, elfogatóparancsot adnak ki ellene.

Ez az eljárásjogi szabály még könnyebb súlyú bűncselekményeknél is. Amennyiben kevés vagy alkalmi a jövedelme, önhibáján kívül fizetésképtelen a kötelezett, kérnie kellett volna a bíróságtól a tartásdíj csökkentését, erre azonban az iratok szerint nem került sor

– mondta a lapnak dr. Gulyás Krisztián ügyvéd.

Damu egyébként legutóbb a Tények Pluszban beszélt anyagi helyzetéről, ahol elmondta, hogy őt senki sem segíti, ha nem dolgozik meg a pénzéért, nem tudja fizetni a számláit sem.