14-damu-150528-IMG 0766

Damu Roland egy régóta körözött bűnözőt adott a rendőrök kezére

2020.02.15. 09:58

Ugyan jelenleg eljárás van folyamatban Damu Roland ellen, most szerzett egy jó pontot a rendőrségnél. A színész egy kirabolt asszony segítségére sietett a minap, majd meg is várta a kiérkező rendőröket, hogy az elkövető biztosan ne szökjön meg. Mint kiderült, egy régóta körözött tolvajt csípett meg.

Az esetről a Ripost egyik olvasója tájékoztatta a lapot, miután szemtanúja volt, amint egy idős hölgy fényes nappal segítségért kiáltozott az utcán. Az olvasó először azt hitte, egy film forgatásán van, miután meglátta, hogy Damu Roland rohanni kezdett egy férfi után.

Nem tagadom, alaposan meglepődtem, amikor megláttam, hogy Damu Roland eredt a tettes nyomába. Először azt hittem, egy filmforgatás közepébe csöppentem, de sajnos ez a valóság volt. Szörnyű, hogy ilyen megtörténik fényes nappal Budapesten! Ha jól láttam, sikerült feltartóztatni a bűnözőt és a jajveszékelő néni is megnyugodott. Eddig is kedveltem Rolandot, de most még pozitívabb véleménnyel vagyok róla. Szerintem sokan inkább úgy tettek volna, mintha meg se hallanák a néni segélykiáltását

– mesélte a lapnak az olvasó.

Damu Rolandot is megkeresték az ügy kapcsán, aki megerősítette, hogy valóban ő sietett a kirabolt idős asszony segítségére.

Csütörtökön 10 óra után nagyjából 20 perccel voltam a Széll Kálmán térnél, mentem egy stúdióba, amikor azt hallottam, hogy egy néni elkezdett kiabálni. Segítség, segítség, tolvaj, fogják meg, ellopta a pénztárcámat - kiáltotta. Az elkövető épp mellettem rohant el, én pedig azonnal a nyomába eredtem, és hangosan kiabáltam, hogy fogják meg. Ekkor két srácnak sikerült megállítania őt. Hárman fogtuk le! Igen ám, de ezután a srácoknak el kellett menniük. Szerencsére a Fény utcai piacnál ott állt két biztonsági őr, nekik szóltam

– mesélte a lapnak a színész, aki meg is várta a kiérkező rendőröket.

Miután a járőrök a helyszínre értek, rögtön megnézték a biztonsági kamera felvételeit, amin pontosan látszott a rablás. Az elkövető kénytelen volt visszaszolgáltatni a hölgy tárcáját, aki Damu elmondása szerint még ekkor is zokogott, annyira megijedt.