Ugyan mostanában egyre több celebnő válna meg a mellébe ültetett szilikontól, nem ez az első eset, amikor az implantátumok életet mentettek. A People nemrégiben egy kanadai tanulmányról cikkezett, amely arról szólt, hogy egy nőt szíven lőttek, mégis viszonylag olcsón megúszta a halálosnak szánt golyót.

Az eset egy 30 éves nővel történt meg, akit elmondása szerint egy ismeretlen személy támadott meg az utcán. Először melegséget, majd fájdalmat érzett a bal mellkasában, aztán amikor lenézett, meglátta a ruháját borító vért is.

A hölgy adrenalinszintje jócskán felmehetett, ugyanis a saját lábán ment el a közelben lévő ügyeletre, ahol azonnal megműtötték. Az orvosi jelentés szerint a golyó a beteg bal mellbimbója fölött lépett be a testbe, majd az ott lévő szilikonnak hála végül nem ért célba. Irányt módosított az implantátummal való ütközés miatt, , és végül a nő jobb melle alá fúródott, az abban lévő szilikonimplantátumot megfordítva.

A lövedékkel együtt a páncélként szolgáló szilikonokat is eltávolították, hiszen a kiszakadás miatt rengeteg méreganyag terjedhetett volna szét a nő testében, ami komoly betegséget is eredményezhet.

A páciens végül jobb oldali bordatöréssel megúszta a támadást, és hazamehetett a kórházból. Annyit tanácsoltak neki az orvosok, hogy legalább 6 hónapot várjon, mielőtt újabb implantátumokat helyeztetne be. A támadó kiléte és az indítéka is felderítetlen maradt.

Az orvosok szerint nem ez az első eset, hogy egy nőt az implantátumai mentettek meg egy halálos lövéstől.