Tragikus módon hunyt el a sokak által Lópici Gáspárként ismert Szilágyi István. A 82 éves színművészt saját fia verhette agyon.

A Bors információi szerint a tragédia ma hajnalban történt a család otthonában, ahol apa és fia összeszólalkoztak, majd Sz. Péter halálra verte a színészt. A rendőrséget Szilágyi István felesége értesítette, aki sokkos állapotban volt a bejelentéskor, és egy, a házukhoz közeli kisboltba rohant át segítségért.

Magánkívül volt, kiabált, hogy hívjak segítséget, a papa valószínűleg meghalt. Ezt a szemetet tilos lett volna kiengedni, hát mindenki tudta, hogy egyszer megtörténik majd a baj!

– mondta a lapnak az üzlet tulaja, aki régóta barátságban áll a családdal.

 A média korábban többször is beszámolt már arról, hogy a színész fia, Sz. Péter alkoholproblémákkal küzd, ami miatt nem először alakult ki dulakodás közte, és idős, rossz fizikumú édesapja között, ami miatt a férfi volt is már börtönben.

Szerencséje van, hogy nem én kaptam el! Az a szemét biztosan nem úszta volna meg! Mindenki szertette Pista bácsit, nem ártott ő a világon senkinek! Méltatlan, hogy ilyen szörnyű körülmények között kellett meghalnia...Itt az egész környék szerette, a szívünk megszakad érte.

– tette hozzá a boltos.

A Blikk a helyszínen van, folyamatosan számolnak be az eseményekről. Ha többet szeretne tudni, ide kattintva tud tájékozódni.

Részvétünk a családnak.

FRISSÍTÉS:

A bolt tulajdonosát a Blikk is felkereste az ügyben, aki új részleteket osztott meg a lappal a gyilkosság kapcsán.

Évek óta hatalmas problémák vannak a családnál, sokan, többek közt mi is próbáltunk már segíteni nekik, de a helyzet sosem változott. Pityi bácsi fia, Péter csúnyán bánt a szüleivel, sajnos kódolva volt a baj. Azonnal hívtuk a mentőt és a rendőröket, később tudtuk meg, hogy a fia egy kalapáccsal ütötte, ahol érte. Szegény Jolika néni a rendőrök kiérkezéséig itt volt velünk, meg se tudott szólalni a sokktól

– mondta a férfi.

Időközben a police.hu is közleményt adott ki, melyben a következő olvasható:

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2020. május 3-án 7 óra 34 perckor érkezett bejelentés arról, hogy Budapesten a XVII. kerületi X. utcában, egy családi házban egy férfi bántalmazza apját. A rendőrök a helyszínen elfogták a bántalmazót, a 49 éves Sz. Pétert, majd szemlét tartottak és megállapították, hogy a férfi halálát idegenkezűség okozta. A BRFK Életvédelmi Osztálya Sz. Péter ellen emberölés bűntett gyanúja miatt indított eljárást.