Ahogy azt megírtuk, múlt hétvégén halt meg Szilágyi István színész: a hírek szerint saját fia végzett vele, egy kalapáccsal, a gyanúsított ugyanakkor tagadja, hogy miatta halt volna meg az apja. A férfi már korábban is bántalmazta édesapját, aki utolsó percig védte őt, a színész özvegye szerint a végzetes dulakodás is úgy kezdődött, hogy Szilágyi csitítani próbálta több napja őrjöngő fiát. 

Humenyánszky Jolán, a 82 éves korában meghalt színész özvegye a Blikknek árult el újabb részleteket férje haláláról, és az azt megelőző időszakról. Az özvegy elmondta, hogy nem haragszik fiára, Péterre, nagyon szeretné, ha ismét otthon lenne, és tudnának egymással beszélni, igaz, fogalma sincs, mikor történhet mindez meg.  

Humenyánszky Jolán elmondta, hogy fia a Szilágyi István halála előtti két napban folyamatosan őrjöngött, az elhunyt színész vasárnap reggel meg akarta nyugtatni - sikertelenül. 

Peti egyszerűen megbolondult. Már két nappal a baj előtt dühöngött, magában is kárt téve. [...] Vasárnap reggel is ez történt, az apja pedig – attól félve, hogy megint őt bántja majd dühében – rászólt, hogy viselkedjen, nyugodjon le. Peti ezután támadta meg. 

Az asszony elmondta, fiának nyugtatót és antidepresszánsokat is írt ki az orvos, ám azt nem tudják, mennyire szedte rendszeresen a gyógyszereket a férfi. 

Az idős nő a tragédia után is visszatért otthonába, nem akar elköltözni arról a helyről, ahol már több évtizede éltek férjével.