Hosszú ideje húzódott már Hien szüleinek és féltestvérének embercsempészési ügye, míg végül februárban másodfokon is ítélet született.

Az énekesnő Vietnámba szökött édesapja öt évet kapott, édesanyjára kétmillió forintos pénzbüntetést kaptak ki, féltestvérét pedig két év fegyházbüntetésre ítélték. A fiatalember fél évet már leült a büntetéséből előzetesben, nemrég pedig hivatalosan is bevonult a börtönbe, ahol további másfél év vár rá. A Ripost információi szerint tervei is vannak arra az időre, amit a börtönben kell még töltenie, de továbbra is ártatlannak vallja magát.

A fiú a körülményekhez képest jól van, sikerült beilleszkednie és hamarosan munkát is vállal majd a börtönben. A járványhelyzet miatt jelenleg nem találkozhat a családjával, de havonta kétszer Skype-on beszélhet velük. Ügyfelem elfogadta az ítéletet és rendben be is vonult, ugyanakkor továbbra is fenntartja, hogy ártatlan az embercsempészési ügyben. Őt ugyanis megvezették, hiszen szinte még gyerek volt az események lezajlásának idején

– mondta a lapnak a család ügyvédje, dr. Tran Dániel.

Ami Hient illeti, az énekesnő igyekszik kimaradni a család körül zajló botrányból. Jelenleg Amerikában él, hátrányos helyzetű gyerekeket tanít, valamit többek között a Google-val is együtt dolgozik.