A múlt héten került be a hírekbe egy Naked Athenának, azaz Meztelen Athenának keresztelt nő, aki Portlandben egy Black Lives Matter-tüntetésen egyszercsak meztelenül állt ki a rendőrök (és a többi tüntető) elé, és néhány egyszerű jógapózt is bemutatott. Az illető most  az Unrefined Sophisticates című podcastnak adott interjút, ami teljes egészében itt hallgatható meg a Soundcloudon.

Az interjúból az derül ki, hogy a világot bejárt fotókon szereplő nő egy harmincas éveiben járó szexmunkás, akinek az igazi keresztneve Jen. Azt mondja, hozzá van szokva a nyilvános meztelenkedéshez, de ez a bizonyos pillanat ennek ellenére nagyon félelmetes volt számára, bár egyúttal nyugalmat is érzett közben – mintha egy vihar epicentrumában lenne.

Az egész világon feltűnést keltett akcióról azt mondta, nem volt előre kitervelt, egyszercsak eszébe jutott a dolog, levetkőzött, megkérte a partnerét, akivel a tüntetésen volt, hogy fogja meg a ruháit, és kiállt a rendőrök elé.

Azt akartam, hogy lássák, mire lőnek

– mondja Athena/Jen arról, hogy pontosan miért állt ki pucéran a rendőrök elé. Hozzátette azt is, hogy a jógapózokat részben azért csinálta, mert a karhatalom által kilőtt vaktöltények egyike eltalálta a lábfejét. A meztelenkedést néhányan azzal kritizálták, hogy ezt is csak azért merte megtenni ez a nő, mert maga is fehér, erre Athena/Jen válasza az, hogy attól még, hogy nem fekete a bőrszíne, ő maga sem fehér. A nagy port felvert akció mindenesetre azóta másokat is vetkőzésre inspirált, íme még egy meztelen tüntető.

Az első és eddigi egyetlen Athena-interjút a Willamette Week nevű lap dolgozta fel először, azt írják, nem sikerült megerősíteniük, hogy a hangfelvételen nyilatkozó nő és a képeken látható meztelen tüntető tényleg ugyanaz a személy volna, de semmi nem is utal arra, hogy ne lenne hiteles a fenti podcastban hallható interjú.